Başkan Akyürek Siyaset Akademisi'nde Konuştu - Son Dakika
Güncel

Başkan Akyürek Siyaset Akademisi'nde Konuştu

Başkan Akyürek Siyaset Akademisi\'nde Konuştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 10. Dönem Siyaset Akademisi'nin ilk programına konuşmacı olarak katıldı.

16.11.2011 16:07

Alaaddin Keykubat Salonu'nda düzenlenen toplantıya Başkan Akyürek ile birlikte AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, 23. dönem milletvekilleri Hasan Angı, Muharrem Candan, Ali Öztürk, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ile Ak Parti İlçe Başkanları katıldı.

Programda deneyimlerini paylaşan ve yatırımlar hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, siyasette görev almanın, mevki sahibi olmanın değil, sonrasında hayırla anılmanın önemli olduğunu söyledi. Öğrenmenin yaşı, zamanı ve sınırı olmadığını kaydeden Başkan Akyürek, bilgiye dayalı siyasetin bir unsuru olarak çalışma kararlılığında olanları tebrik etti.

SİYASETÇİ BİLGİLİ, AZİMLİ VE HAZIMLI OLMALIDIR

Siyasete ilgi duymanın sadece yönetmeyle ilgili olmadığını vurgulayan Başkan Akyürek, "Siyaset, aynı zamanda kitle psikolojisi, insanlarla iletişim kurabilme, onların diliyle konuşabilme sanatıdır. Hayatın her safhasında gerekli olan bir unsurdur. Aile hayatınız dahil, iyi bir siyaset her zaman için ihtiyaçtır, faydalıdır. Zenginlik isteyen ticaret yapmalıdır, ilim ve sanat isteyen meşakkate katlanmalıdır. Siyaset yapmak isteyen de bilgili, azimli, hazımlı olmalı, kamil insan vasfına sahip olmalıdır. Siyaseti başka bir amaçla yapmamak lazımdır" dedi.

SİYASET ZENGİNLEŞME ARACI DEĞİLDİR

Siyaset yapma şekilleri ve siyasetçilerin taşıması gereken vasıflarla ilgili de tecrübelerini aktaran Başkan Akyürek, idealler için yapılmayan siyasetin hiçbir anlam ifade etmediğini kaydetti. Siyasetin bir zenginleşme aracı olmaması gerektiğini, şöhret için yapılan siyasetin boş olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, hizmet siyasetinin bir ferdi olma fikrinin kalplere mühürlenmesi gerektiğini ifade etti.

VİZYON SAHİBİ OLMAK GEREKİYOR

Şefkat ve merhamet sahibi olmayanın siyaset yapmaması gerektiğini belirten Başkan Akyürek, siyasette sabırlı, cesur, bilgili, azimli ve hazımlı olmanın önemine dikkat çekti. Başkan Akyürek, vizyon sahibi olmakla ilgili ise şunları söyledi: "Vizyonsuz insan kendisini bile idare etmez. Toplulukları ancak büyük insanlar büyük hedeflere ulaştırır. Şu anda Türkiye'nin vizyonu lider ülke olmak. Oraya doğru adım adım gidiyoruz. Her alanda çıta yükseldi, yüksek vizyon görüntüleri var. Buna ayak uyduramazsak bu işlere soyunmamak gerekiyor."

BELEDİYECİLİKTE TASARRUF ÖNEMLİ

Belediyecilik ile ilgili tecrübelerini de katılımcılarla paylaşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyecilikte başarı için en önemli ilkenin tasarruf ve kaynak üretme yeteneği olduğunu; bunların yanında takip, sonuçlandırma yeteneği, vizyon sahibi olmak, güven ve tevazunun da belediye başkanlarının vasıfları arasında olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Akyürek Siyaset Akademisi'nde Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement