Başkan Adayı Narin: Karadeniz'e Artık Irgat Göndermeyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Başkan Adayı Narin: Karadeniz'e Artık Irgat Göndermeyeceğiz

Başkan Adayı Narin: Karadeniz\'e Artık Irgat Göndermeyeceğiz

BDP Sur İlçe Belediye Başkan Adayı Seyid Narin, "Bundan sonra Karadeniz'e ırgat göndermeyeceğiz. Halkımız Karadeniz'e gidip onlara çalışmayacak" dedi.

10.03.2014 15:45

"Öz yönetimle Özgür Kimliğe" sloganıyla seçimlere yürüyen BDP, köy ziyaretlerine devam ediyor. BDP Sur İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Zorova köyüne ziyaret gerçekleştirdi.

NARİN'E SEVGİ SELİ

BDP Sur İlçe Örgütü'nde bir araya gelen BDP'liler arasında Sur Belediye eş başkan adayı Seyit Narin, yazar-akademisyen Mithat Sancar ve ilçe örgütü katıldı. Araç konvoyuyla köye giden heyet, yurttaşlar tarafından coşku ile karşılandı. Ziyarette, ilk olarak konuşan Sur Belediye eş başkan adayı Seyid Narin, Başbakan ve Cemaate güvenmediklerini ve kendi öz güçleriyle projeler üreteceklerini ifade etti. Büyükşehir yasasından söz eden Narin, "Zorova mahallemizde bu sözü veriyoruz, biz Ankara gibi tip projelerle değil her yerin kendi özgünlüğüne uygun projelerle geleceğiz. Diyarbakır merkezde ne hizmet yapıldıysa 30 Mart'tan sonra sizlerle bu hizmetle buluşacağız. Bu projelerden biri de zor ova için. GAB genel sekreteri aramızda Büyükşehir belediyesi ile birlikte buraya özgü projelerle geleceğiz. Diyarbakır'daki çocuklarımız nelerden faydalanıyorsa park oyun alanları gibi buradaki çocuklarımıza da o imkânları sağlayacağız" dedi.

KARADENİZ'E IRGAT GÖNDERMEYECEĞİZ

Çiftçi meclisleri oluşturacaklarını ve bölgenin kaynaklarından bölge halkının yararlanacağına dikkat çeken Narin, "Bundan sonra Karadeniz'e ırgat göndermeyeceğiz. Halkımız Karadeniz'e gidip onlara çalışmayacak kendine çalışacaktır. Milyonlarca insanı besleyecek kaynaklarımız var" şeklinde konuştu.

Narin'in ardından konuşan Mithat Sancar, "Dicle benim için hem hayat nehri olmuştur hem de bir umud nehri olmuştur. Mart ayı mücadele ayıdır ve özgürlük ayıdır. Seçimler tesadüfen marta geldi. Mart ayı ne kadar önemliyse bu seçimlerde o kadar önemlidir. Newroz da o kadar önemlidir. Eğer özgürlük ve çözüm süreci Kürtlerin ve Kürdistan'ın özgürlüğüne giden yolu açacaksa bu seçimler bir dönüm noktasıdır. Kimseye güvenmeye gerek yok sizin gücünüzle gelecek. Siyasete sahip çıkmanızla gelecek, partimize adaylarınıza değerlerimize ilkelerimize bedel ödeyen insanlarımıza sahip çıktığınız ölçüde özgürlük de gelecek barışta devamlı olacak" diye ifade etti.

Etkinlik çekilen halaylarla son buldu. Heyet ardından Hevsel Bahçe'lerinde sürdürülen direnişe destek ziyaretinde bulundular.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Başkan Adayı Narin: Karadeniz'e Artık Irgat Göndermeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement