Başbakan Yıldırım: Cinsel İstismar Değil Bunların Yaptığı Siyasi İstismar - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım: Cinsel İstismar Değil Bunların Yaptığı Siyasi İstismar

Başbakan Yıldırım: Cinsel İstismar Değil Bunların Yaptığı Siyasi İstismar

Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili konuştu muhalefeti eleştirdi: Mağdurları görmezden gelemeyiz. Cinsel istismar değil, bunların yaptığı siyasi istismar.

19.11.2016 14:47  Güncelleme: 15:02

Başbakan Binali Yıldırım Okan Üniversitesi Hastanesi'nin açılışında konuştu. Yıldırım, Türkiye'yi karıştıran 'Cinsel İstismar Düzenlemesi'yle ilgili olarak "Çocuk yaşta evlilikler bu günlerde çok konuşuluyor. Burada kanayan bir yara var. Görmezden gelemeyiz. 3 bin mağdur kişi seçim kampanyalarımızda her gün önümüze çıktılar. Muhalefetin de önüne çıktı. Sorun söylemezler ama. Burada cinsel istismar değil, siyasi istismar var. Bunların yaptığı tamamen siyasi istismar." dedi.

GÖRMEZDEN GELEMEYİZ DEYİP MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ: SİYASİ İSTİSMAR

Muhalefetin 'Cinsel İstismar Düzenlemesi'yle ilgili eleştirilerine yanıt veren Yıldırım, " Ülkemizin kanayan bir yarasını görmezden gelmek bize yakışmaz. Bize yakışan, böyle bir sorun varsa bunu çözmektir. Şimdi bunun üzerine atlayıp buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye'nin alışkanlığıdır. Bu alışkanlık artık para etmiyor, piyasası yok. 3 bin mağdur insan seçim kampanyalarında her gün önümüze çıktı. Bugün bunun istismarını yapan ana muhalefet partisinin milletvekillerine de aynı şeyleri söylediler. Şimdi sorun İzmir milletvekiline, sorun diğer milletvekillerine, onlar anlatsınlar ama korkar anlatamazlar. Bir kör dövüştür, bir anlamsız, bir yalan rüzgarı, bir siyasi istismar. Cinsel istismar değil bunların yaptığı siyasi istismar. Kusura bakmasınlar" dedi.

"KORKACAK NE VAR!"

Yıldırım, anayasa değişikliği ile ilgili olarak da "Başkanlık sistemi hadi sizi korkuttu, cumhurbaşkanlığı diyelim dedik. Cumhurbaşkanlığının korkacak nesi var. Belediye başkanlığı, meclis başkanlığı ikisi aynı anda seçiliyor. Başkanlık sistemi de bu" mesajını verdi.

"112'YLE GELEN ACİL HASTALARDAN PARA ALINMASIN"

Özel hastanelere uyarılarda bulunan Yıldırım, "Acil gelen hastalardan para alınmamalı" dedi. Başbakan Binali Yıldırım, tüm hastanelere şu çağrıyı yaptı: Alo 112'yle gelen acil hastalardan para, kanser hastaları ilaçlarından fark alınmasın.

KADINLARA 'SEZERYAN' UYARISI

Başbakan, "Eski bir sağlık bakanı olarak 112 marifetiyle gelen, acil olarak gelen hastanelerden ayrıca para alınıyormuş, bunun alınmaması lazım. Uygulamada bazı şikayetler var, kulağıma geliyor. Bu konuya dikkat edilmesi gerekir. Acil gelen hastalar baştan sona tedavileri yapılıp, ayrıca para alınmaması lazım. Diğer bir husus da kanser hastalarından fark alınıyor, ilaçlarından. Bunun da alınmaması lazım. Bir başka şey de, hanımefendileri ilgilendiriyor. Sezeryan oranları özel hastanelerde yüzde 40-yüzde 60 arasında değişiyor. Dünya standartlarında yüzde 15. Buna da dikkat etmek gerekiyor. Kamu hastanelerinde de yükse, yüzde 20'nin üstünde. Tabii ki tıbbi bir zorunluluksa yapacak bir şey yok ama. Bizim analarımızın 10 tane çocuğu var, kendi doğal ortamında doğurmuş, hastaneye bile gitmemiş." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım: Cinsel İstismar Değil Bunların Yaptığı Siyasi İstismar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement