Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "Saldırı İnsanlığa Karşı Yapılmıştır" - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "Saldırı İnsanlığa Karşı Yapılmıştır"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "Saldırı İnsanlığa Karşı Yapılmıştır"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suruç’taki bombalı saldırıyı gerçekleştirenleri lanetledi.

20.07.2015 22:45

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suruç'taki bombalı saldırıyı gerçekleştirenleri lanetledi.

Şanlıurfa Valiliği'nde Suruç'taki bombalı saldırı ile ilgili toplantıya; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay ve kuvvet komutanları katıldı. Toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Şanlıurfa Valiliği'nde Suruç'da yaşanan bombalı saldırıyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Bombalı saldırının insanlığa karşı yapıldığı ifade eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Nereden gelirse gelsin kim yaparsa yapsın terörün muhatabı insanlıktır. Bugün Suruç'ta ölenler sadece isimleri Ahmet, Mehmet olan sadece bizim insanımız değil aynı zamanda bugün teröristler sonuçta insanlığı öldürmüşlerdir."

"Bugünkü hain saldırı bir kısım insanların ölümüne neden olurken bir kısmının da belki bir ömür sıkıntı çekmesine neden olacaktır" diyen Kurtulmuş, "Bu olayı yapanları lanetliyoruz elleri kırılsın. Bu saldırı bütün insanlara karşı yapılmış bir suçtur. Şunu da herkesin bilmesi lazım tam da 78 milyon olarak bir araya gelip bütün farklılıklarımızı unutarak bu terör belasına karşı dimdik ayakta durma vaktidir. Bugün bu anlamda dayanışma günü, birlik günü, farklılıklarımızı öteleme günüdür. Herkesin hangi siyasi kanatta olursak olalım, hangi hayat felsefesini benimsiyor olursak olalım, hangi inanç içerisinde olursak olalım herkesin insanlık inancı altında, insanlık ortak şemsiyesi altında birleşmesi, bütünleşmesi gerekmektedir. Olayın ilk anından itibaren üzerimize düşen bütün sorumlulukları bütün kamu kurum ve kuruluşları, bütün ilgili görevli arkadaşlar çok titiz bir şekilde çalışmalarını yerine getirdi. Bu çerçevede olay yerinden 104 vatandaşımız hastanelere ulaştırıldı. Bunlardan maalesef 30'u ölmüştü akşam saatlerinde bir yurttaşımız daha öldü. Toplam ölü sayısı 31 oldu. Bir kısım hastaların tedavileri sürerken bir kısmı da taburcu edildi. Ayrıca olay yerine Türkiye'nin en iyi 25 bomba uzmanı olay yerine sevk edildi. Bir canlı bomba olma ihtimali bütün detayları ile ortaya konulmaya çalışılıyor. En ufak bulgular değerlendiriliyor. Tabii ki ilk bulgular bunlar kesinleşmeden şudur budur dememiz mümkün değildir. Denilebilir ki canlı bomba uzmanları gerekli çalışmaları yürütüyor. Bu ölen vatandaşlarımızın cesetleri her birisi şu an birisi Urfa'da akşam saatleri itibariyle Adli Tıp Morgu'na kaldırılmış oldu. O alanda da çalışmalar titizlikle yürütülecek. Kimlikleri tespit edilenler var, kimlikleri tespit edilemeyenler var. Kimlikler tespit edildikçe cenazeler ailelerine teslim edilecek. Türkiye'nin dört bir yanından olan cenazeler ailelerine telim edilip defnedilecek" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: 'Saldırı İnsanlığa Karşı Yapılmıştır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement