Başbağlar'da Katledilen 33 Vatandaş Anıldı - Son Dakika
Güncel

Başbağlar'da Katledilen 33 Vatandaş Anıldı

Başbağlar\'da Katledilen 33 Vatandaş Anıldı

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü'nde 5 Temmuz 1993 günü terör örgütü PKK baskınında katledilen 33 vatandaş, anıldı.

05.07.2011 16:45

'Başbağlar Katliamı'nın 18'inci yıldönümünde çocuklar taşıdıkları 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez. ', 'Terör bir insanlık suçudur. ', 'Başbağlar bizimdir, bizim kalacak' pankartlarıyla terörü lanetledi.

Erzincan'a 223, Kemaliye ilçesine 70 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Barasor Vadisinin en son köyü olan Başbağlar'daki anma törenine Vali Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır, Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Artar, Kemaliye Kaymakamı Metin Yılmaz, Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Aktan, daire müdürleri, Erzincan dışından gelen çok sayıda vatandaş ile köylüler katıldı. Başbağlar Köyü'nün girişinde konukları teröre lanet okuyan çocuklar karşıladı. 'Terör bir insanlık suçudur', 'Başbağlar bizimdir bizim kalacak', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' pankartları taşıyan ve sloganlar atan çocuklar, köylünün ortak sesi oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehit yakınlarından Aydın Parto, katliamın ardından yazdığı şiiri okudu.

KATLİAMDAN YARALI KURTULAN MUHTAR

Başbağlar köyündeki katliamdan yaralı olarak kurtulan Köy Muhtarı Ali Akarpınar şunları söyledi:

"Bizi birbirimize düşman etmek isteyen fesat yuvalarının içimizdeki uzantısı ve taşeronu olan hainler, önce 2 Temmuz 1993 günü Sivas'ta yapılan etkinlikleri provoke ederek Madımak otelinde 37 insanımızı katlettiler. Hazırlanan senaryonun devamı olarak ve Madımak'tan üç gün sonra 5 Temmuz 1993 günü dikkatle seçilen hedef, Osmanlı Devletine uç beyliği yapmış 600 yıllık bir tarihi geçmişi olan Başbağlar'dır. Sözde Sivas olayının misillemesi olarak baskına uğradık. Sivas ve Başbağlar katliamının amacı, sonucu bir çok yönü ile benzer olduğu halde maalesef Sivas olaylarına gösterilen hassasiyet Başbağlar'a gösterilmemiştir. "

'KARDEŞ KAVGASI ÇIKARMAYI HEDEFLİYORLAR'

Vali Abdulkadir Demir de yaptığı konuşmada, Sivas'ta yaşanan üzücü olayların ardından Başbağlar'a yapılan saldırının, güzel ülkede kardeş kavgası çıkarmayı hedeflediğini belirtti. Vali Demir, "Anadolu insanının feraseti, olgunluğu, milli ve manevi değerlere olan bağlılığı, ruh dünyasının zenginliği buna asla müsaade etmeyecektir. Aynı havayı teneffüs eden, aynı topraklar üzerinde yaşayan, aynı tarihe sahip, akrabalık bağlarıyla birbirine bağlı olan bizleri, hain eller, karanlık odaklar birbirimize hasım ve düşman yapamayacaktır" dedi.

Konuşmalardan sonra katledilen 33 masum vatandaş için yaptırılan Şehitlik Anıtı ziyaret edildi.

BAŞBAĞLAR KATLİAMI

Başbağlar Köyü'ne 5 Temmuz 1993 günü akşam saatlerinde gelen PKK terör örgütüne mensup 100 kişi, akşam namazı için camiye giden vatandaşlar başta olmak üzere tüm halkı köy meydanında topladı. Vatandaşlara 1. 5 saat propaganda yapan teröristler, daha sonra halkın üzerinde otomatik tüfeklerle kurşun yağdırdı. Açılan ateş sonucu 28 kişi öldü, biri kadın biri çocuk 5 kişi de ateşe verilen evler içinde diri diri yandı. - Erzincan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbağlar'da Katledilen 33 Vatandaş Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement