Başarıya Giden Yolda Dakikalarca Yürüyor - Son Dakika
Güncel

Başarıya Giden Yolda Dakikalarca Yürüyor

Başarıya Giden Yolda Dakikalarca Yürüyor

Başarısına önemli katkısı olan Bilgi Evi'ne ulaşmak için her gün yarım saat yürüyor

05.03.2012 09:18

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Roman açılımı kapsamında hayata geçirdiği Serdar Mahallesi'ndeki Bilgi Evi, eğitim alan çocukların okullarındaki başarılarını arttırmaya devam ediyor. Bilgi evinde eğitim alan Ahmet Kuzu, okulda başarısını artırmaya karar verenler arasındaki yerini aldı. Bilgi Evi'nin başarısına önemli katkısı olduğuna inanan Ahmet, bunun için her türlü fedakârlığı göze alıyor. Ahmet evine yaklaşık yarım saat mesafede olan Bilgi Evi'ne ulaşmak için her gün önemli bir yolu yürümek zorunda kalıyor.

EĞİTİM İÇİN FEDAKÂRLIK ŞART

Roman vatandaşlarının sıklıkla yaşadığı Serdar Mahallesi'nde hizmet veren Serdar Bilgi Evi birçok öğrencinin okuldan sonraki ikinci adresi oldu. Fakat Ahmet için durum biraz farklı. İzmit'in Arızlı Köyü'nde oturan Ahmet, Serdar Bilgi Evi'ne gelebilmek için her gün yarım saat yürümek zorunda kalıyor.

BAŞARIYA GİDEN YOL

Ödevlerin yapıldığı, kitapların okunduğu ve daha birçok eğitici etkinliğin yapıldığı Serdar Bilgi Evi, Ahmet için başarıya giden yol anlamını taşıyor. Bilgi Evi'nin kendisi için büyük anlam taşıdığını söyleyen Ahmet, "Başarılı olmam için Bilgi Evi'ne gelmem gerekiyor. Bilgi Evi'ne ulaşmak için her gün yarım saat yürümem gerekiyor. Her şeyde olduğu gibi eğitim içinde fedakârlık yapmamız gerekiyor. Ben de okuldan sonra yürüyerek Bilgi Evine geliyorum'' dedi.

BİLGİ EVİ İLE BAŞARIYI YAKALADIM

Ailesinin tek çocuğu olan Ahmet, Büyükşehir Belediyesi Serdar Bilgi Evi'nde birçok dersinde başarıyı yakaladığını ve burada olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Serdar Bilgi Evi'ne babası ile birlikte gelen Ahmet, "Burada kütüphane ve bilgisayarlardan yararlanıyorum. Bilgi evleri sayesinde okulda derslerimde başarılı oluyorum. Burada hem eğleniyoruz hem de öğreniyoruz. Bunları bize sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum'' dedi.

TEK ÇOCUMU BİLGİ EVİ'NE EMANET ETTİM

Ahmet Kuzu'nun babası İbrahim Kuzu, Bilgi Evlerinden çok memnun oldukları dile getirdi. İnşaat işçisi olan baba Kuzu, "Tek çocuğumu Bilgi Evine emanet ettim. Dokuz çocuğumu toprağa verdim o yüzden Ahmet benim için çok değerli. Çocuklara bu kadar güzel eğitim hizmeti sundukları için devlet büyüklerimize ayrıca teşekkür ediyorum'' dedi.

BİLGİ EVLERİ GELECEĞE IŞIK TUTUYOR

Ahmet Kuzu Serdar Bilgi Evi'nde Masal saati, Değerler Eğitimi, Resim, Jenga, Satranç Kulüpleri, Pratik İngilizce Kulübü ve İngilizce gibi hem okulu için destek hem de zeka gelişimi içinde çeşitli branşlarda dersler alıyor. Ayrıca Bilgi evlerine gelen öğrenciler ödevleri için araştırma yapabiliyor ve öğretmenlerinden yardım alabiliyor. Kocaeli'nde 11 tane olan ve birçok çocuğa kucak açan Bilgi Evleri, verdiği kaliteli eğitim sayesinde gelecek nesilleri hayata hazırlamaya devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başarıya Giden Yolda Dakikalarca Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement