Başarısını Televizyon İzlememeye Bağladı - Son Dakika
Güncel

Başarısını Televizyon İzlememeye Bağladı

Başarısını Televizyon İzlememeye Bağladı

başarısında evde televizyon olmamasının büyük faktör olduğunu söyledi.

02.04.2013 17:47

YGS-6 puan türünde Türkiye dördüncülüğü elde eden

Süleyman Demirel Fen Lisesi Öğrencisi Muhammed Said Seferbey,

başarısında evde televizyon olmamasının büyük faktör olduğunu söyledi. Gazetecilere başarısının nasıl geldiğini açıklayan Seferbey, şöyle konuştu: "Her şeyden önce stres yapmadım. Stres yapmamanın beraberinde evde televizyon olmamasının etkisi var. Düzenli olarak çalıştım diyebilirim ama kendimi sıkmadan kendi istediğim zaman çalıştım. Stresli geçmediği için bu süreçte

başarılı oldum. Evde televizyon olmaması boşa vakit harcama oranını azaltıyor. Televizyonda birçok gereksiz program var bu yüzden daha çok derslerime yoğunlaşabildim. Televizyon olunca dikkatiniz dağılıyor. Acaba şu program ne oldu onu merak ediyorsunuz. O yüzden evde televizyon olmamasını tavsiye ederim."

İkinci sınavda hedefinin öncelikle dereceyi düşürmemek olduğunu belirten Seferbey, şunları söyledi: "İlk 100'e girmek benim için yeterli. Şu an Tıp Fakültesi'ne gitmeyi düşünmüyorum. Genel eğilim o tarafa doğru ama Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne gitmek daha mantıklı. Özel üniversite olursa Koç veya Sabancı özel olmazsa Boğaziçi veya İTÜ'yü tercih edebilirim."

Sınava hazırlık sürecinde heyet raporu almadığını ve okuluna gittiğini söyleyen Seferbey, "Sınava hazırlanırken heyet raporu almadım. Zaten herkes okuldan gidiyor. Okula gittiğiniz de ders çalışan arkadaşlarınız oluyor. O yüzden okula gitmek daha iyi" diye konuştu.

ISPARTA'NIN HEDEFİ İLK ÜÇ

Öte yandan YGS'de genel başarıda Türkiye beşincisi olan

Isparta'da İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, dereceye giren öğrenceleri ödüllendirdi.

Öztürk, YGS-6'da Türkiye dördüncüsü olan Muhammed Said Seferbey ile birlikte, YGS-2'de Türkiye 42'incisi Burak Şahinoğlu, YGS-2'de Türkiye 74'üncüsü Burak Şahinoğlu ve YGS6'da Türkiye 96'ıncısı Tolga Yiğit'i altın ve kitapla ödüllendirdi.

YGS sonuçlarına göre geçen yılı Türkiye 8'incisi olan Isparta'nın bu yıl beşinciliğe yükseldiğini belirten Öztürk, şöyle konuştu: "Hiçbir başarı tesadüfi değildir. Her başarının bir bedeli var. Isparta'da öğrencilerimiz, öğretmen ve yöneticilerimiz ile velilerimiz bu bedeli ödemiş ve hak ettikleri başarıyı elde etmişlerdir. İlimizde ilk 500 öğrenci arasına dokuz öğrencimiz ilk 1000 öğrenci arasına ise onbir öğrencimiz girmiştir. Öğrencilerimizi yürekten kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Bu başarıya katkıda bulunan tüm öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum. Velilerimizin duyarlılığı, öğretmenlerimizin ülkemizin eğitim meselesi ile dertlenerek fedakarane çalışmaları ile okul yöneticilerinin liderlikleri sayesinde bu başarı sağlanmıştır. Hedefimiz gelecek yıl ilk üçe daha sonra Türkiye'de birinci sıraya yükselen il olmaktır." - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başarısını Televizyon İzlememeye Bağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement