Başakşehir Belediyesinden Eğitime Tablet Bilgisayar Desteği - Son Dakika
Güncel

Başakşehir Belediyesinden Eğitime Tablet Bilgisayar Desteği

Başakşehir Belediyesinden Eğitime Tablet Bilgisayar Desteği

Başakşehir Belediyesi, Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar hediye etti.

21.02.2014 09:56  Güncelleme: 09:57

Başakşehir Belediyesi Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi 9'uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar hediye etti.

Başakşehir Belediyesi, yeni bir okul olması nedeniyle 'Fatih Projesi'ne dahil edilemeyen Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne tablet bilgisayar desteği sağladı. M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi 9'uncu sınıf öğrencileri tablet bilgisayarlarını Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın katıldığı bir törenle aldı. Öğrenciler tablet dağıtımı sonrasında komedyen ve sunucu Bekir Develi'nin stand- up gösterisiyle eğlenceli vakit geçirdi.

Başakşehir M. Emin Saraç Kültür Merkezi'nde gerçekleşen, toplamda 418 tablet bilgisayarın dağıtıldığı törene, Başkan Uysal'ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, İlim Yayma Cemiyeti Başakşehir Şube Müdürü Bilal Sağır, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Başkan Yardımcıları Haluk Dikbaş, Murat Şahin, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

"ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE DE TABLET DAĞITACAĞIZ"

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yaptığı konuşmada eğitimin önemini vurgulayarak, "Türkiye çağ atlayacaksa eğitimle atlayacaktır. Öğrencilerine tablet dağıtan başka ülke yoktur. Milli Eğitim Müdürlüğü bu sene 600 bin tablet bilgisayar dağıtacak. İmam hatip lisemiz bir buçuk sene beklemesin diye sizlere bilgisayar dağıtmayı daha okul açılmadan planlamıştık. Ortaokul öğrencilerimize de tabletlerindeki programlamalar tamamlandıktan sonra dağıtım yapacağız" dedi.

"Başakşehir marka şehir olacaksa siz öğrenciler sayesinde olacak" diyen Başkan Uysal, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu okulda olan pek çok artı diğer okullarımızda yok, yurtlarımızda öğrencilerimiz evlerinde gibi rahatlar. Şimdi bilgisayarlarınızla, evlerinizden bile derslerinizi takip edebileceksiniz. Bizler belediye olarak ilçemizin teknolojide de marka olması için her eve fiber optik kablolarla internet götürmeye çalışıyoruz. Teknolojik gelişmelerin denenip görücüye çıktığı Living Lab Merkezi'ne sahibiz. Sizler bizlerden daha büyük işler yapın, daha büyük çalışmalara imza atın istiyoruz. Siz öğrencilerimiz büyüdüğünüzde başarılar elde ettiğinizde asıl teşekkürü o zaman etmiş olacaksınız."

Törende konuşan Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı ise "Okulumuzun temel atma töreni daha dün gibi şimdi ise fabrika gibi ilim üretiyor. İlim teknolojisiz olmaz. Başbakanımız ve Belediye Başkanımız bu anlamda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Okulumuz yeni açıldığı için Fatih projesi kapsamına girememişti, Başkanımız öğrencilerimiz bir buçuk yıl daha beklemesinler diye bilgisayar dağıtıyor. Başkanımız, sadece belediye hizmetlerinde değil okullarımıza, eğitime verdiği destekle de fark oluşturuyor. Çocuklarımızın yükünü tablet bilgisayarlarla azaltacağız" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından, okulun 9'uncu sınıf öğrencilerini temsilen 17 öğrenciye tablet bilgisayarları, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve protokol tarafından dağıtıldı.

BEKİR DEVELİ'DEN ÖĞRENCİLERE ÖZEL GÖSTERİ

Törenin ardından ekranların sevilen yüzü sunucu ve program yapımcısı Bekir Develi, öğrencilere özel bir stand- up gösterisi sergiledi. Türk insanının teknolojiyle temaslarını eğlenceli üslubuyla anlatan komedyen, izleyenlere enteraktif bir gösteri sundu.

Develiye, günün anısına Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından çiçek takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başakşehir Belediyesinden Eğitime Tablet Bilgisayar Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement