Barış Çadırı'nda Nöbet - Son Dakika
Güncel

Barış Çadırı'nda Nöbet

Barış Çadırı\'nda Nöbet

HAKKARİ (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Meskan Dağı eteklerindeki ‘Barış Çadırı’nda nöbet tuttu.

09.05.2014 11:38

HAKKARİ (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Meskan Dağı eteklerindeki 'Barış Çadırı'nda nöbet tuttu. Zozani, "Maazallah tek kurşun buradan patlarsa Türkiye bir ay içerisinde Suriye'den beter bir duruma gelir" dedi.

Hakkari'den 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve 2600 rakımlı Meskan Dağı eteklerinde yapımı planlandığı ileri sürülen kalekol ve operasyonlara karşı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından kurulan 'Barış Çadırı'nda dün de Adil Zozani nöbet tuttu. Haftalardır burada askeri ve gerillayı korumak için nöbet tutan Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleriyle birlikte geceyi geçireceklerini dile getiren Zozani, "25. gününe giren bu onurlu barış nöbetini sürdüren halkımızı içtenlikle kutluyorum. Hakkari halkı 7'den 70'e Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu demokratik çözüm ve barış sürecinin selameti açısından, 25 gündür Meskan Dağı'nda barış nöbeti sürdürülmektedir. Hakkari halkının buradaki duruşu, Sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu süreci sahiplenmesidir. Bunu Türkiye'de herkes böyle bilmek durumundadır. Hakkari halkının bu duruşu, demokratik barış ve çözüm sürecinin geleceğini teminat altına alma duruşudur" dedi.

AK Parti hükümetinin Hakkari'nin stratejik tepelerine kalekollar inşa ederek demokratik çözüm ve sarış sürecine katkı sunamayacağını dile getiren Zozani, "Çok açık bir şekilde söylüyoruz, AKP hükümetinin bu politikası demokratik çözüm ve barış sürecinin sabote edilmesine dönük bir tutumdur. Çözüm sürecinde samimi olan, çözümü arzulayan, barışı arzulayan bir hükümet, karakol inşa etmez. Karakolların yapılmasındaki bu ısrar, güvenlik konseptinde Kürt halkına karşı ret ve inkar sürecinin sürdürülmesine dönük ısrarıdır. Biz de bugüne kadar ret ve inkara karşı nasıl direndiysek bu savaş konseptine karşı da aynı şekilde direnmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"UZATTIĞIMIZ BARIŞ ELİNİ TUTMAZSANIZ TÜRKİYE KAYBEDER"

Çözüm sürecinin önemine de değinen Zozani, "Kürt halkının ve dolayısıyla Kürt siyasetinin uzatmış olduğu barış elini bu şekilde havada bırakmak, çözüm gayretlerini bu şekilde karşılıksız bırakmak, her şeyden önce Türkiye açısından tehlikeye işarettir. Meskan'dan bir kez daha ifade ediyoruz, bu coğrafyada çatışmalar yeniden alevlenirse, bu coğrafyada yeniden kan akmaya başlarsa kaybeden Kürt halkı olmayacaktır, Türkiye kaybedecektir. Kürt halkının burada bir kaybı yoktur ve kaybı olmayacaktır. Kürt halkının kaybedecek bir şeyi kalmadı. Herkesin bilmesi gerekir ki Kürt halkının kazanacağı bir özgürlük mücadelesi var. Kürt özgürlük hareketinin ve dolayısıyla Sayın Abdullah Öcalan'ın Türkiye'nin önüne koyduğu ortak yaşam projesine, Türkiye'ye Kürtlere demokratik hak ve özgürlüklerinin iade edilmesi noktasında adım atıp karşılık verecektir ya da Türkiye kendisini Suriye'den beter bir kaosun içinde bulacaktır. Buradan yapılan uyarı budur. Maazallah tek kurşun buradan patlarsa Türkiye bir ay içerisinde Suriye'den beter bir durumu gelir" şeklinde konuştu.

Hakkari'ye 180 yeni kalekol yapmak yerine Hakkarili gençlerin istihdamına dönük fabrikalar inşa edilmesini isteyen Zozani, beraberindekilerle çift kale maç yaptı. Ateş yakılıp halayların çekildiği nöbette, Barış Anneleri İnisiyatifi Üyesi Ayşe Abdullahoğlu da dua ederek ne asker ne gerilla ne de polisin ölmesini istediklerini belirtti. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Barış Çadırı'nda Nöbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement