Barınma merkezinde aile sıcaklığı buldular - Son Dakika
Güncel

Barınma merkezinde aile sıcaklığı buldular

Kocaeli'de hizmete açılan Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi, kış şartlarında sokaklarda yaşayan kimsesizlere barınma, yemek, temizlik ve sağlık hizmeti veriyor.

11.12.2013 18:13

Kocaeli'de hizmete açılan Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi, kış şartlarında sokaklarda yaşayan kimsesizlere barınma, yemek, temizlik ve sağlık hizmeti veriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının etkisini artırmasıyla sokakta yaşayan yardıma muhtaç 17 kişiyi barınma merkezine aldı.

Yemekhane ve spor alanlarının bulunduğu, 52 yatak kapasiteli merkezde konaklayan kimsesizlere, üç öğün sıcak yemek, temizlik ve sağlık hizmeti sunuluyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokakta kalan sahipsiz insanlara başlarını sokabilecekleri bir yer temin etmenin belediyelerin en önemli görevleri arasında bulunduğunu söyledi.

Barınma merkezinin bu tür kişilerin yeme, içme ve giyinmelerini sağlayacak en önemli merkezler arasında olduğunu vurgulayan Poyraz, "Burası ilk önce barınma merkezi olarak açıldı. İlimiz çevre illerden ciddi manada hasta çekmekte. Hasta ve hasta yakınları kalacak yer sorunu yaşıyordu. Biz de bunu bu şekilde değerlendirdik" diye konuştu.

Poyraz, barınma evi olarak bugüne kadar 5 bin kişiye hizmet verdiklerini anlatarak, barınma ihtiyacı olan hasta yakınlarının buradan faydalanabileceklerini söyledi.

- "Hasta ve hasta yakınlarına da hizmet veriyoruz"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi Sorumlusu Tayfun Yıldırım, 52 yataklı barınma merkezinde hasta ve hasta yakınları için de yer oluşturduklarını dile getirdi.

Kocaeli ve dışından gelen hasta ve hasta yakınlarını konuk ettiklerini kaydeden Yıldırım, "Kendileri buradaki hastanelere tedavi amaçlı geldikleri zaman tedavileri süresince burada kalma imkanına kavuşuyorlar. Günde 3 öğün yemek ve hemşire hizmetimiz var" dedi.

Yıldırım, ziyarete gelen hasta yakınlarına barınabilecekleri bir alan oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Güvenliğimiz, bahçemiz, ibadet odamız, yemek odamız mevcut. Bunun dışında herhangi bir konuda sıkıntıları olursa büyükşehir belediyesi olarak her zaman yanlarında oluyoruz" ifadesini kullandı.

- "Burada aile ortamı bulduk"

Barınma merkezinde kalan 36 yaşındaki Turan Büke ise 11 yaşından beri ailesinden ayrı sokaklarda yaşadığını anlattı.

Anne ve babasının boşanarak başkalarıyla evlendiklerini, çocukları olunca kendisinin dışlandığını öne süren Büke, "Dışlanınca ayrılmak zorunda kaldım. Ondan dolayı devamlı dışarılardayım. İş bulabiliyorsam çalışıyorum, bulamazsam hep sokaklardayım" diye konuştu.

Barınma merkezini daha sonradan öğrendiğini, burada çok rahat bir yaşam sürdüğünü dile getiren Büke, şöyle devam etti:

"Devletimizden Allah razı olsun, bizim için bu gibi yerleri açmış. Çocuklar için çok daha iyi oldu, en azından soğuktan donma dertleri yok. Burada istediğimiz gibi banyomuzu yapıyoruz, üstümüz yıkanıyor. Burada aile ortamı gibi bir ortam var. Yemeklerimiz, yatacak yerimiz gayet güzel. Sağlımızla çok iyi ilgileniyorlar. Dışarıda kalan herkese tavsiye ederim. Dışarıda kalıp tinerci olmaktansa burada aile ortamında yaşamaları daha iyi."

Barınma merkezinde aile sıcaklığı buldular
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barınma merkezinde aile sıcaklığı buldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement