Barakadaki Dramı, Kaymakam Sonlandırdı - Son Dakika
Güncel

Barakadaki Dramı, Kaymakam Sonlandırdı

Barakadaki Dramı, Kaymakam Sonlandırdı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir barakada yaşam mücadelesi veren ve komşularının yardımıyla geçimlerini sağlayan 3 kişilik Yüksel Ailesi'ne Kaymakam Mehmet Gökmerdan sahip çıktı.

20.03.2012 16:07

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir barakada yaşam mücadelesi veren ve komşularının yardımıyla geçimlerini sağlayan 3 kişilik Yüksel Ailesi'ne Kaymakam Mehmet Gökmerdan sahip çıktı. Çeşitli hastalıkları olan 55 yaşındaki Kral Yüksel ile eşi 43 yaşındaki Demet Yüksel hastanede tedaviye alınırken, okula gidemeyen çocukları 11 yaşındaki Sinan Yüksel de devlet korumasına alındı.

Kumbahçe Mahallesi Ali Reis Sokak'taki barakada komşularının yardımıyla yaşayan Kral ve Demet Yüksel çifti ile çocukları Sinan'ın dramı, komşuları tarafından Bodrum Kaymakamı Mehmet Gökmerdan'a bildirilmesiyle ortaya çıktı. Geçen cuma günü ailenin yaşadığı barakaya giden Kaymakam Gökmerden, Muğla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileriyle temasa geçti ve gerekli yardımın yapılmasını istedi. Yapılan inceleme ve hazırlıkların ardından Kaymakam Gökmerdan, bugün bir kez daha ailenin ziyaretine gitti.

TEDAVİ GÖRECEKLER

Şeker hastası olması nedeniyle çalışamayan Kral Yüksel ile kalp, tansiyon, şeker ve obezite hastası eşi Demet Yüksel'in Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi edileceğini belirten Kaymakam Gökmerdan, maddi imkansızlıklar ve obezite hastalığı nedeniyle okula gidemeyen Sinan Yüksel'in de ailenin onayıyla devlet korumasına alınacağını kaydetti. Gökmerdan, Muğla Sosyal Hizmetler Kurumu Çocuk Yuvası'na yerleştirilecek olan Sinan Yüksel'in eğitim ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanacağını anne ile babasının da istediği zaman ziyaret edileceğini ifade edip, "Toplumda bu tür yaşamlara yardım eli uzatmalı. Eğitim almayan çocuklarımıza acilen sahip çıkmalıyız. Gerek Sinan gerekse de anne ve babası bundan sonra devletin koruması altında olacak, her türlü ihtiyaçları karşılanacak. Bize bu durumu bildiren duyarlı vatandaş ve esnafa teşekkür ediyorum" dedi.

YENİ KIYAFETLERİNİ GİYDİ

Okula gitmenin özlemini yaşayan Sinan Yüksel, Kaymakam Gökmerdan'ın yanında getirdiği yeni kıyafetleri giyip mutluluğunu anne ve babasına sarılarak gösterdi. Yaşamları boyunca tam bir sağlık kontrolünden geçmediklerini dile getiren anne Demet Yüksel, "Fakirlik ve aşırı şişmanlık belimizi büktü, komşuların yardımı ile güçlükle ayakta duruyorduk. Oğlumuzu okutamadık, sağ olsun devlet bize sahip çıktı. Oğlum şimdi daha rahat, sıcak ve sağlıklı bir ortamda hem eğitimini görecek hem de tedavi olacak. Evladımızı ilk kez bu kadar neşeli ve gülerken gördük biz de çok mutlu olduk" diye konuştu.

Komşularıyla vedalaşan Yüksel çifti Bodrum Devlet Hastanesi'ne, Sinan Yüksel de çocuk yuvasına götürüldü. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barakadaki Dramı, Kaymakam Sonlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement