Ban-Ki Moon'dan Giderayak İtiraf: BM Suriyeliler'i Yüzüstü Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Ban-Ki Moon'dan Giderayak İtiraf: BM Suriyeliler'i Yüzüstü Bıraktı

Ban Ki-Moon BM Genel Sekreteri olarak Güvenlik Konseyi'ndeki son konuşmasında giderayak bir itirafta bulundu: BM Suriye halkını yüzüstü bıraktı. Halep 'cehennem'le eş anlama geliyor.

17.12.2016 01:43  Güncelleme: 08:09

Ban Ki-Moon Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri olarak Güvenlik Konseyi'ndeki son konuşmasında, Suriye, Filistin ve Ebola gibi tüm dünyanın odaklandığı sorunlara değindi.

"BM SURİYE HALKINI YÜZÜSTÜ BIRAKTI"

Giderayak bir itirafta da bulunan Ban, "Birleşmiş Milletler Suriye halkını yüzüstü bıraktı, Halep artık 'cehennem' demekle eş anlama geliyor" dedi.

"ORTA DOĞU'NUN İHTİYACI OLAN GÜVENİ İNŞA ETMELİYİZ"

Ban, güven sağlanmasında BM'nin önemli bir yeri olduğunun altını çizdi:

"Bugün dünyada ve Orta Doğu'da çokça ihtiyaç olan güveni inşa edebilmeli ve bunun sağlanmasına destek olmalıyız. Bu çalışma şimdi başlamalı, sonra çok geç olur. Liderliğiniz için teşekkür ederim."

İSRAİL'İN ONAYLADIĞI YASA TASARISI İÇİN UYARDI

İsrail Parlamentosu'nun onay verdiği Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısına da değinen Ban, 'Bu karar açıkça uluslararası hukukun ihlalidir. Bölgede barışın sağlanması adına bu tasarının yeniden gözden geçirilmesini istiyorum' dedi.

BAN BIRAKIYOR

BM'nin 8. Genel Sekreteri Ban Ki-mun, bu yıl sonunda, beşer yıllık iki dönem halinde yürüttüğü BM Genel Sekreterliği görevinden ayrılacak. Yıl sonuna kadar BM'nin yeni genel sekreteri belirlemesi gerekiyor.

Ban-Ki Moon\'dan Giderayak İtiraf: BM Suriyeliler\'i Yüzüstü Bıraktı

Son Dakika Güncel Ban-Ki Moon'dan Giderayak İtiraf: BM Suriyeliler'i Yüzüstü Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement