"Balyoz Planı" Davasıyla İlgili Tebliğname - Son Dakika
Güncel

"Balyoz Planı" Davasıyla İlgili Tebliğname

"Balyoz Planı" Davasıyla İlgili Tebliğname

TESUD Genel Başkanı Karakuş: "Hepimiz istiklal, istikbal ve hürriyetimizi kaybetmemek için kin ve nefret duygularından sıyrılıp, vakit geçirmeden adalete sığınmalıyız"

21.06.2013 17:35

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Balyoz Planı davasıyla ilgili "Hepimiz istiklal, istikbal ve hürriyetimizi kaybetmemek için kin ve nefret duygularından sıyrılıp, vakit geçirmeden adalete sığınmalıyız" dedi.

Karakuş, TESUD Genel Merkez Binası önünde yaptığı basın açıklamasında, Balyoz Planı'yla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, davadaki bazı isimlere verilen cezaların onanmasına ilişkin hazırladığı tebliğnamenin, Türk halkının vicdanında derin yaralar açtığını ileri sürdü.

Davaların hukuki zemini olmadığını ve Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratmak için açıldığını iddia eden Karakuş, Balyoz Planı davalarında, hukuk ihlallerinin yapıldığını ve adil yargılama kurallarının zedelendiğini savundu.

Bu davalarda, terör suçundan ceza almış teröristler tanık ve gizli tanık olduğunu öne süren Karakuş, "Davalar, askeri mahkemelerde görülmesi gerekirken, 'Gece Yarısı Yasası' denen yasayla, askeri konularda tecrübesiz, deneyimsiz, bilgi birikimi olmayan sivil mahkemelere devredilmiştir. Ayrıca Balyoz davasının duruşmalarında savcılığın 360 isteğinden 358'ini kabul eden mahkeme, sanık ve avukatların 943 isteğinden sadece 7'sini kabul etmiştir. Hepimiz istiklal, istikbal ve hürriyetimizi kaybetmemek için kin ve nefret duygularından sıyrılıp, vakit geçirmeden adalete sığınmalıyız"  diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Balyoz Planı' Davasıyla İlgili Tebliğname - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement