Balyoz Davası'nda Tutuksuz Sanıklar Dinleniyor - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davası'nda Tutuksuz Sanıklar Dinleniyor

Balyoz Davası\'nda Tutuksuz Sanıklar Dinleniyor

"balyoz Planı" iddialarına ilişkin 249'u tutuklu 365 sanıklı davanın 75.duruşması başladı.

10.02.2012 12:05

"balyoz Planı" iddialarına ilişkin 249'u tutuklu 365 sanıklı davanın 75. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve MHP İstanbul milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 170 tutuklu sanık katıldı. Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 79 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada ayrıca 41 tutuksuz sanık da hazır bulunurken, hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar emekli Orgeneral Ergin Saygun ve İkinci Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 75 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı. Tutuksuz sanıklar Ali Göznek ve Erdal Yıldırım'ın çağrıldıkları halde duruşmalara katılmadığını belirten Mahkeme Başkanı Ömer Diken," Mahkeme gereğini takdir edecektir, göndermeyen hakkında da gelmeyen hakkında da" ifadesini kullandı.

"MESLEK HAYATIM BOYUNCA YASADIŞI FAALİYET İÇİNDE YER ALMADIM"

Duruşmada ilk kez ifade veren sanık İlker Yunus, suçlamaları redderek, isminin Müzahair Personel Listesi'nde yer almadığını ifade etti. Sanık Yunus, iddianamede yer alan "Diğer Deliller/ Haber Elemanlarının Kullanılması" başlığında da izah edildiği gibi, şüpheli İlker Yunus'un Donanma Komutanlığı'nda Kemalettin Yakar'a bağlı olarak özel haber elemanı adı altında illegal bir takım işlerde çalıştığı tespit edilmiştir" şeklindeki iddiaya cevap verdi. Sanık Yunus, davanın tutuklu sanıklarından Kemallettin Yakar'ı tanımadığını belirterek, "Yakar ile hiç yan yana gelmedim" dedi. iddianamede yer alan, "dosyada mevcut "Görevlendirme" isimli belge içerisinde 'Aşırı Sol Gruplar" dan sorumlu olarak şüpheli İlker Yunus' un belirlendiği" şeklinde iddia ile ilgili olarak da sanık Yunus, sol örgütten kimseyle bir bağlantısı olmadığını, hiçbir zaman böyle bir yapı içinde yer almadığını ifade etti. Anne ve babasına ait perdeci dükkanı bulunduğunu ifade eden sanık Yunus, "Perdecilik dükkanının açılmasının nedeni aile bütçesine katkı amaçlıdır. Farklı amaçlar için kullanılmamıştır" diye konuştu. 25 yıllık meslek hayatı boyunca hiçbir yasadışı faaliyet içinde yer almadığını belirten Yunus, duruşmalardan vareste tutulmak istediğini sözlerine ekledi.

"AMİRLERİMDEN BÖYLE BİR GÖREV ALMADIM"

Tutuksuz sanık Astsubay Kenan Yüce, "Yeniden Yapılandırma Faaliyetleri kapsamında, 2002 yılı Kasım ayı içerisinde, Muğla bölgesinde görevli subay/astsubayların Türkiye Cumhuriyetimin temel nitelikleri ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılıklarının kontrol edilmesi maksadıyla, ev ve işyerlerinde gerekli incelemeler yaptığı" şeklindeki iddiaları reddetti. Amirlerinden böyle bir görev almadığını söyleyen sanık Yüce, böyle bir emride yerine getirmediğini ifade etti. Yüce, "1999 ve 2004 yıllarında senenin 9 ayı birliğimizden ayrı olduğumuz düşünüldüğünde böyle bir iddianın gerçekleşmesi fiilen imkansız olduğu anlaşılacaktır. O dönem benim mesaimin çoğu gemide geçmektedir" diye konuştu.

"SADECE SEÇİM GÜNÜ OY KULLANIRIM"

"Bilgi Notu" isimli belgede isminin yazıldığını söyleyen sanık Yüce, "Kim tarafından, ne maksatla, ne zaman o belgeye ismimin yazıldığını bilmiyorum. İstanbul emniyetine gönderilen ihbar mailinde benimle ilgili olarak "Marjinal grupların örgütlenmesi, eleman temini, eylem ve gösteri için" şeklinde yazı yazılmış, ben marjinal faaliyetler içinde yer almadım. Siyasi tek etkinliğim seçim günü sadece oy kullanırım" ifadesini kullandı. Sanık Yüce duruşmalardan vareste tutulmak istediğini de belirtti.

(BB) - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Davası'nda Tutuksuz Sanıklar Dinleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement