Balyoz Davası'nda Avukatlardan Açıklama - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davası'nda Avukatlardan Açıklama

Balyoz Davası\'nda Avukatlardan Açıklama

Balyoz Davası'nın 92.duruşmasında savcının 920 sayfalık esas hakkındaki mütalaasına karşı tutuklu sanık HAVELSAN eski Genel Müdürü Ömer Faruk Ağa Yarman savunma yaptı.

03.05.2012 14:52

Balyoz Davası'nın 92. duruşmasında savcının 920 sayfalık esas hakkındaki mütalaasına karşı tutuklu sanık HAVELSAN eski Genel Müdürü Ömer Faruk Ağa Yarman savunma yaptı. Sanık Yarman savcının mütalaasını anlamakta zorlandığını, mütalaanın iddianameden farkı olmadığını öne sürdü. Yarman, "Mütalaada herkese aynı darbe suçlaması var. Balyoz Harekat Planı'nda darbenin 4 aşamasından bahsedildiği ileri sürülüyor. Ben hiçbir aşamasında yokum. Balyoz Harekat Planı'nın eklerinde darbede görevlendirme yapacak ve görevlendirilecek personel listeleri yer alıyor. Eğer bu listelere itibar ediliyorsa, ben bu listelerin hiçbirinde yokum. Plan seminerinde de adım hiçbir yerde geçmiyor. Ben bu darbenin neresindeyim? Hep soruyorum, çoluğuma çocuğuma anlatamıyorum. Hayatım boyunca darbelere de darbecilere de karşı oldum. Bir sivil olarak ben sıkıyönetimde ne yapacağım? Yahu ben çavuş bile değilim. Bunlar, hep sahte dijital dosyalardan yorumla çıkarılmış? Bunlar bir ispat değil. Bununla beni 20 yıl hapse mi atacaksınız?" dedi. Yarman, "Benim darbe hazırlığının bir parçası olduğuma ilişkin hiçbir bulgu, emare ve kanıt mevcut değildir. Ben bugün bu dünyaya gelmedim. Koca ömrümü ülkemin bilim, teknoloji ve ulusal savunma sanayisinin gelişmesi için harcadım. Yıllarca her hükümete üstün hizmetlerde bulundum. Tahliyeme ve beraatime karar verilmesini talep ediyorum" diye konuştu. Duruşma tutuklu sanık Yarman'ın avukatının konuşmasıyla devam ediyor.

"BASKI VE YAPTIRIMLAR DORUK NOKTASINA ULAŞMIŞTIR"

Balyoz Davası'na katılmayan sanık avukatları duruşmaya devam ederken duruşma salonu önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Avukat Salim Şen mahkemenin 19 Nisan tarihinde görülen duruşmada aldığı ara kararlara değinerek, "Kararlar ile savunma makamı üzerinde baskı ve yaptırımlar doruk noktasına ulaşmıştır. Mahkeme yargılamanın başından itibaren verdiği hukuka aykırı kararlarına bir yenisini daha ekleyerek 108 avukat hakkında suç duyurusunda bulunmuştur" dedi. Ayrıca yargılamanın en başından itibaren sadece savunma sırasında sarf ettikleri sözler nedeniyle 17 avukat hakkında suç duyurusunda bulundulduğunu ifade eden avukat Şen, "Mahkemenin son kararıyla yargılamada asli suje olan avukatları davadan el çektirme gayretine devam etmektedir" diye konuştu. Balyoz Davası'na bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ni eleştiren avukat Şen, "Savunma hakkının tesisi yönünde ortaya koyduğumuz kararlı duruşa karşılık 'davayı uzatıyorlar' çarpıtması da gerçeklerin ortaya çıkmasının engellenmesi amacıyla kullanılmaktadır. Herkes tarafından bilinmelidir ki Balyoz Davası'ndaki suçlamanın oturtulduğu temel sadece dijital verilere dayandırılmaktadır. Ancak söz konusu dijital verilerin sahteliği Arsenal 1 ve 2, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi kuruluşlarından temin edilmiş bilimsel mütalaalarla ortaya konulmuştur. Biz avukatların da mahkeme huzurunda takındığımız tutumun tek nedeni söz konusu dijital verilerin sahte olduğunun mahkeme tarafından araştırılmasına karar verilmesi olup bu talebimizin her türlü baskı ve yıldırma işlemlerine rağmen geri dönmeyeceğiz. Bu davada bilirkişi raporu alınmamasıyla doğacak tek kayıp zaman değil gerçekler olacaktır" dedi. Tutuklu sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz de Arsenal Adli Bilişim ve Danışmanlık Kurulu'nun dava dosyasında bulunan Eskişehir'de ele geçirildiği iddia edilen flash bellek ve Gölcük'de ele geçirildiği iddia edilen 1 Nolu CD'yle ilgili hazırladığı bilirkişi raporunu mahkemeye sunduklarını belirtti. Ersöz yeni bilirkişi raporuyla dosyada bulunan bütün dijital verilerin sahte olduğunun bir kez daha kanıtlandığını söyledi.

(BB) - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Davası'nda Avukatlardan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement