Balıkesirli Heyet Hayvan Bakım Merkezini İnceledi - Son Dakika
Güncel

Balıkesirli Heyet Hayvan Bakım Merkezini İnceledi

Balıkesirli Heyet Hayvan Bakım Merkezini İnceledi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için oluşturulan bakım merkezi ve doğal yaşam alanını inceledi

28.05.2014 10:18  Güncelleme: 10:12

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin uyguladığı projeler örnek ilgi görüyor. Yeni kurulan büyükşehir belediyeleri Kocaeli'deki projeleri örnek almak için inlemelere bulunuyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları projesi geliştirmek için Kandıra'da Cezaevi'ne yakın bir bölgede 170 dönüm alan üzerine kurulan Sokak Hayvanları Bakım ve Doğal Yaşam Merkezi'de incelemede bulundu.

TEDAVİ VE REHABİLİTASYON

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz tarafından karşılanan Balıkesir heyeti tesis hakkında bilgi aldı. Heyet tesisin tamamını gezerek tüm birimlerini tek tek inceledi. Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz,

kentin bir parçası olan sokak hayvanları modern bir bakım merkezi ve yaşam alanında kavuşturulduğunu söyledi. Başkan Poyraz"Sokaklarda başıboş gezen yaralı ve bakıma muhtaç hayvanlar bu tesiste tedavi ve rehabilite edilecek. Tesisimiz hayvanlar için her türlü şarta sahip" dedi.

170 DÖNÜM ALAN ÜZERİNE KURULU

Tam donanımlı olarak hizmet verecek olan bakım merkezi. Yaralı ve bakıma muhtaç hayvanlar bu merkezde iyileştirilecek. Kompleks halindeki yapının içerisinde 3 adet postoperatif (ameliyat sonrası binası), 1 adet ameliyathane, 1 adet karantina, 1 adet uyuz ünitesi, 1 adet işçi binası, 1 adet de kafeterya binası yer alıyor.

20 ADET MÜŞADE ODASI

Karantina ünitesi, 20 adet müşahede odası, mama odası ve bulaşıkhaneden oluşurken, uyuz ünitesi, 20 adet müşahede odası, mama odası ve gezinti bahçeleri yer alıyor. Merkezde ayrıca işçi binası, personel odaları, soyunma odaları, duş ve wc'ler, yemekhane, mekanik odası, malzeme odaları ve çamaşırhaneler de bulunuyor. Merkezde bir de kafeterya yer alıyor

SAĞLIK BİRİMLERİ

Ameliyat sonrası binası bulaşıkhane, mama odası, müşahede odaları ve bahçe gezinme alanlarından oluşuyor. Bina içerisinde zeminler ve duvarlar seramik kaplama yapıldı. Ameliyathanede ise ilk kabul, troller odası, mama odaları, 40 adet müşahede kısmı, veteriner hekim odası, röntgen odası, yıkama ve kurutma odası, ecza odası ve operasyon odaları bulunacak. Merkezde hayvanların yazın serinlemeleri için küçük su havuzları yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balıkesirli Heyet Hayvan Bakım Merkezini İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement