Balıkesir'de Özgecan İçin Meşaleli Eylem - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de Özgecan İçin Meşaleli Eylem

Balıkesir\'de Özgecan İçin Meşaleli Eylem

Balıkesir'de Özgecan için meşaleli eylem Mersi'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Balıkesir'de 2 ayrı grup tarafından protesto eylemi yapıldı.

19.02.2015 09:57  Güncelleme: 12:25

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Balıkesir'de 2 ayrı grup tarafından protesto eylemi yapıldı. Önce Birleşik Haziran Hareketi adına Yeşilli Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına katılanlar, 'Susma haykır, şiddete hayır', 'Özgecan'ın hesabı sorulacak','Kadın, yaşam, özgürlük', 'Kadına kalkan eller kırılsın' sloganı attı. Basın açıklamasını okuyan üniversite öğrencisi Sinem Topçu, Bu ülkenin kadınları, erkeklerin şiddetine direndiği için, boşanmak istediği, yemeğin tuzunu fazla kaçırdığı için öldürülüyor. Çalışmak istediği için gece sokağa çıktığı için, bir erkeğin evlilik tehdidini reddettiği için öldürülüyor. Özgecan gibi minibüse tek başına bindiği için öldürülüyor. Sonuçta ya dövülüyor, ya öldürülüyor, ya yüreğimizdeki ağırlığa bir taş daha ekleyeceğiz, ya da bu karanlığı yırtacağız. Özgecan'ın hesabını soracağız dedi.

EYLEMCİLER BİRLEŞTİ

Kamu Ekmekçileri sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı eğitim ve bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) meşaleli eylemi ise Çavuş Sokak'ta ki sendika binası önünde başladı. Siyasi partilerin, sendikaların ve sivil toplu örgütlerinin destek verdiği yürüyüşe Yeşilli Meydanı'nda Birleşik Haziran Hareketi üyeleri ile CHP'li gençlerde katıldı. Yürüyüşe katılanlar ellerinde meşaleler ile Özgecan'ın fotoğraflarını taşıdı. Kızılay caddesiyle süren yürüyüş Altı Eylül Ortaokulu önünde son buldu. Eylemde konuşan Eğitim-Sen Sekreteri Sevinç Avcı, Kadınların erkek şiddetiyle ölmesine, yargının erkekten yana tavır almasına tahammülümüz yok. Yasta değil, isyandayız. Kadın katliamları son bulana dek alanlardayız dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de Özgecan İçin Meşaleli Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement