Balıkesir Adliyesi Arabulucuk Merkezi Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Adliyesi Arabulucuk Merkezi Açılışı Yapıldı

Görüntü Dökümü : Adliye binasından görüntüler Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar'ın açıklaması BALIKESİR - Balıkesir Adliyesi Arabulucuk Merkezi açılışı Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar'ın katılımı ile yapıldı.

12.01.2016 21:04

Görüntü Dökümü :

Adliye binasından görüntüler

Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar'ın açıklaması BALIKESİR - Balıkesir Adliyesi Arabulucuk Merkezi açılışı Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar'ın katılımı ile yapıldı. Açılış töreninde konuşan Öztatar, 2016 yılında 400 bine yakın iş dosyasını arabuluculuk hizmeti ile çözmek istediklerini söyledi.

Adalet Bakanlığının açıkladığı altı aylık eylem planı gereğince bireysel uyuşmazlık davalarının arabuluculuk yönetimi ile çözülmeye çalışılacağını söyleyen Öztatar, 2016 yılında yaklaşık 400 bine yakın iş dosyasını çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye'de arabuluculuk sisteminin 2013 yılının Kasım ayında başladığını ifade eden Öztatar "Ülkemizde geç başladı ama Dünya'da bu sistem 1970 yılında ABD'de başlamış. Bu sistem 45 yıl önce Amerika'da başlamış. 1980 yılında İngiltere'de ve Avrupa'nın tüm ülkelerinde. Bizden 3 yıl önce Yunanistan geçti. Şuan da 6500 arabulucumuz var. 71 ilimizde sicile kayıtlı arabulucumuz var. Balıkesir'de şuan da 34 arabulucu arkadaşımız görev yapmakta" diye konuştu.

Arabuluculuk hizmetleri ile davaların bir hafta, bir gün yada bir saatte çözüme kavuştuğunu ifade eden Öztatar konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Arabulucular olarak 1700 uyuşmazlık çözdük. Bunlardaki başarı oranımız yüzde 98. Bu bir dünya rekoru. Dünyada ancak yüzde 75 ve 80 oranında arabuluculukta sorunlar çözülüyor. Niçin bizde yüzde 98. Bizde çünkü toplumumuzda uzlaşı kültürü var. Yeter ki insanları bir araya getirelim. bir masa etrafına toplayalım ve onların sorunlarını konuşarak, iletişim kurarak çözmelerine yardımcı olalım."

Arabulucular aracılığı ile çözümlenen sorunların mahkemeler tarafından onaylandığını belirten Öztatar "Taraflar arabulucular aracılığı ile bir anlaşma metni hazırlıyorlar. Biz mahkemeler olarak bu anlaşma metnini kabul ediyoruz. Anlaşma metnini şerh verdiğinde aynı bir mahkeme ilamı yerine geçiyor. Bir mahkemeden 3-4 yılda alacağınız bir ilamı, bir kaç günde yada bir haftada arabulucular aracılığı ile alabiliyorsunuz. İlanların icrası sureti ile kuvvetli bir şekilde alacağınıza kavuşuyorsunuz. Arabuluculuk dava yoluna göre ise çok daha ucuz ve kısa sürede çözülüyor" dedi.

Arabuluculuk Merkezi açılış törenine Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Baro Başkanı Yaşar Meyvacı, hakim ve savcılar ile Adliye çalışanları katıldı.

Balıkesir Adliyesi Arabulucuk Merkezi Açılışı Yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir Adliyesi Arabulucuk Merkezi Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement