Balıkesir - 10.10.2010 Etkinlikleri Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Balıkesir - 10.10.2010 Etkinlikleri Başlıyor

Balıkesir - 10.10.2010 Etkinlikleri Başlıyor

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, 10.10.2010 Dünya Balıkesirliler Günü Etkinlikleri ile İlgili Bilgiler Vererek, 'balıkesirlilerden Para ya da Övgü Değil, Katılım İstiyoruz' Dedi.

29.09.2010 19:03

BALIKESİR Valisi Yılmaz Arslan, 10.10.2010 Dünya Balıkesirliler Günü etkinlikleri ile ilgili bilgiler vererek, ''Balıkesirlilerden para ya da övgü değil, katılım istiyoruz' dedi.

Vali Arslan bugün (Çarşamba) Özel İdare İşhanı'ndaki Karesi Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.

Dünya Balıkesirliler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlediklerini belirten Vali Arslan, Ankara ve İstanbul'daki Balıkesirlilerin düzenledikleri etkinliklere de destek vereceklerini söyledi. Tanıtım denildiğinde neyin kastedildiğinin iyi anlaşılması gerektiğini kaydeden Arslan, ''Balıkesir'i küçük bir il gibi algıladığımız için tanıtma derdinde değiliz. Balıkesir zaten değişik yönleniyle ülke genelinde yeterince tanınıyor. Bizim tanıtım etkinliğimiz, Balıkesir'in bundan sonraki ekonomik, kültürel, sportif açıdan gelişmesine katkı sağlayacak faaliyetleridir. İstanbul Kültür Başkenti kapsamında bir dizi etkinlik yapıldı. İstanbul'daki tanıtım esprisinden hareket ettiğimizi söyleyebiliriz. Bu etkinlikler gelecek yıllarda da zenginleştirilerek sürdürülecek' dedi. Tanıtımın pahalı bir faaliyet olduğunu da kaydeden Aslan, kentteki pekçok kuruluşun destek verdiğini, halktan da katılım beklediklerini ifade eden Arslan, ''Balıkesirlilerden para ya da övgü değil, katılım istiyoruz. Aksi halde bu etkinliklerin başarıya ulaştığını söyleyemeyiz' dedi. Eleştirilere de açık olduklarını belirten Arslan ''Gereksiz ve acımasız eleştiri istemiyoruz. Özellikle basından destek bekliyoruz' dedi. TRT ile temas halinde olduklarını, haber ajansları ile görüştüklerini belirten Arslan, yapılan etkinlikleri tüm ülkeyi en iyi şekilde duyurmayı amaçladıklarını anlattı.

ETKİNLİKLER SPORLA BAŞLIYOR

Vali Arslan'ın verdiği bilgiye göre, etkinlikler 2-3 Ekim'de Kurtdereli Spor Salonu'nda ''Cihan Pehlivanı' Kurtdereli Mehmet pehlivan anısına düzenlenen illerarası güreş turnuvası ile başlayacak.

''Balıkesir'in yer altı kaynakları ve bor gerçeği' konulu sempozyum, 4 Ekim'de saat 14.00'de Otel Basri'de gerçekleştirilecek. Vali Yılmaz Arslan'ın açılış konuşmasının ardından MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer, ''Balıkesir'de arazi kullanımı ve maden envanteri', ETİ Maden İşleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, ''Türkiye için bor madeni nedir? Ne değildir' konulu bildirilerini sunacak.

5 Ekim'de Belediye Sergi Salonu'nda Balıkesir El Sanatları Sergisi açılacak. 6 Ekim'de Zihinsel Engelli Çocuklar ''Ahşap Boyama kursu sertifika töreni ve sergisi' Yaylada AVM'de gerçekleştirilecek. Böylece tanıtımın sosyal boyutu da gözönüne alınacak.

TARIM SANAYİ VE TURİZM GÜNLERİ

Balıkesir Tarım Sanayi ve Turizm Günleri 7-10 Ekim tarihlerinde Karizma Kapalı Alanı'nda gerçekleştirilecek. Valilik, Belediye, Sanayi ve Ticaret Odası ile Ticaret Borsası, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla, ''Türkiye'yi doyuran il' sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlikte ilçeler de standları ile aktif rol alacak. Bu etkinliğe Balıkesir'le birlikte Manisa, Bursa, Çanakkale, Aydın, Kütahya, Uşak ve İzmir'deki toplam 4 bin 214 köydeki vatandaşlar davet edildi. Bu etkinlik ''http:www.10-10-2010balikesir.com' web sitesi ile de tanıtılıyor. Ayrıca 250 bin adet basılacak ve 32 sayfadan oluşacak derginin 200'ü iki ulusal gazete (Hürriyet ve Zaman) tarafından Türkiye genelinde dağıtılacak. Yerel gazeteler de 50 bin dergiyi dağıtacak. Bazı televizyon kanallarında ve gazetelerde spot tanıtımlar yapılacak.

7 Ekim'de Kurtdereli Spor Salonu'nda Balıkesir Halk Oyunları Şenliği gerçekleştirilecek. 8 Ekim'de Balıkesir Tanıtım Filmi'nin galası Yaylada AVM'deki Cinemarine'de saat 18.00'de gerçekleştirilecek. 8 Ekim'de Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı, 9 Ekim'de İkizcetepeler Barajı'nda yelken yarışları ve yamaç paraşütü düzenlenecek.

10 Ekim'de saat 10.00'da İsmail Akçay halk koşusu, 13.30'da serbest stil motor sporları gösterisi yapılacak. Balıkesir Belediyesi, 50 çiftin nikahını kıyacak. Türkiye Kupası eleme grubu basketbol maçları da 10-11-12 Ekim tarihlerinde Kurtdereli spor salonunda gerçekleştirilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir - 10.10.2010 Etkinlikleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement