BAKKOOP'da Yeni Dönem - Son Dakika
Güncel

BAKKOOP'da Yeni Dönem

BAKKOOP\'da Yeni Dönem

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 2006 yılında kurularak Türkiye'ye örnek olan Bakkallar Kooperatifinde başkan değişti.

27.02.2014 13:35  Güncelleme: 13:48

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 2006 yılında kurularak Türkiye'ye örnek olan Bakkallar Kooperatifi'nde (BAKKOOP) başkan değişti.

BAKKOOP'un 7 yıldan bu yana da başkanlık görevini üstlenen Hakan İnkaya, görevini Bülent Savaşçı'ya bıraktığını bildirdi. Bakkoop'ta düzenlenen devir teslim töreninde, kurucu başkanı İnkaya, Bülent Savaşçı'ya devretti. İnkaya, "Hafta sonu kooperatifimizin genel kurulunu yaptık. Yeni başkanımızı seçtik. Yeni başkanımız Bülent Savaşçı oldu. Başkan yardımcımız da Zeki Aydın oldu. Ben de bu vesile ile başkanlık görevinden ayrıldım. 2005 yılında oda başkanı olduktan sonra, bakkalların organizasyonla alakalı sıkıntıları vardı. 2006 yılında BAKKOOP'u kurduk. Kurucu başkanlığını yaptım. 7 sene kooperatifimizi yönettik. Ama belli zamandan sonra insanın heyecanı bitiyor. Yeni bir kan değişikliğine ihtiyaç oldu. 7 yıllık süreç sıkıntılı geçti. Kendi yağımızla kavrulduk. Kooperatif üyelerimize teşekkür ediyorum. 7 sene zarfında herhangi bir ücret almadan bugünlere geldik. Önümüzde mahalli seçimler var. Seçimlerde meclis üyesi adayı değilim. Birkaç meraklı arkadaş sormuştu. 12 Eylül 2013 tarihli YSK'nın aldığı bir karar var. Bu karara istinaden oda başkanları ve yöneticileri meclis üyesi adayı olması için mevcut odadan ve yönetiminden ayrılması gerekiyor. Biz odadan yana tercihimizi kullandık. Geçen sene de parti yönetimine aday olmayacağımızı ilettik" dedi.

BAKKOOP'un yeni başkanı Bülent Savaşçı ise, "İnegöl'de merkez ve beldelere yayılmış bir kooperatif olduk. Vizyonumuzu tamamlamadık. Yapacaklarımızı yaptık. Bundan sonraki hedefimiz, çevre ilçelerdeki esnaflara da yardımcı olmak. BAKKOOP'un ismini burada tanıtmak. Bizi bu göreve layık gören üyelerimize teşekkür ediyoruz. Yapıyı daha da güçlendirerek, komşu illere kadar açılmak istiyoruz. BAKKOOP'u bugüne getiren Hakan İnkaya'dır. Bu böyle bilinsin" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BAKKOOP'da Yeni Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement