Bakırköy'ün Müşfik Ağabeyi Ebediyete Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Bakırköy'ün Müşfik Ağabeyi Ebediyete Uğurlandı

Bakırköy\'ün Müşfik Ağabeyi Ebediyete Uğurlandı

Müşfik Kenter, Kenter Tiyatrosu ve Teşvikiye Camii'nde yapılan törenlerin ardından Kilyos'ta aile mezarlığında defnedildi.

17.08.2012 16:26

Yaşamının sona erdiği tarihe kadar Bakırköy Belediye Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliğini görevini sürdüren Müşfik Kenter, Kenter Tiyatrosu ve Teşvikiye Camii'nde yapılan törenlerin ardından Kilyos'ta aile mezarlığında defnedildi.

Kenter Tiyatrosunda ve Teşvikiye Camii'nde yapılan törenlere CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi,İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Salıcı,Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, tiyatro ve sinema sanatçıları Kadir İnanır, Rutkay Aziz, Erdal Özyağcılar, Haldun Dormen ,Genco Erkal,Orhan Aklaya ,Oktay Kaynarca ,Nedim Saban, Nilgün Belgün ve pek çok sanatçı katıldı.

Kenter Tiyatrosunda yapılan törende Müşfik Kenter'in kardeşi Yıldız Kenter, eşi Kadriye Kenter ve öğrencilerinden sonra konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen," Türk tiyatrosunun mihenk taşlarından Müşfik Kenter 15 yılı aşkın süre boyunca Belediyemizin Tiyatrosunun Genel Sanat Yönetmenliğini yaptı. Pek çok uyunu yönetmen olarak da sahneye koydu. Bizim gerçekten ağabeyimizdi. Bakırköy Belediye Tiyatrolarından çok fazla sayıda sanatçının yetişmesine öncülük etmiştir. Geçtiğimiz yıllarda Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'mizdeki büyük salona da Müşfik Kenter Sahnesi adını vermiştik. Kendisinin de katıldığı törende yaşarken sanatçılarımızı hatırlamanın ne kadar önemli olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Müşfik Ağabeyimiz Bakırköy'de çok derin izler bırakarak aramızdan ayrıldı. Kendisini hiç unutmayacağız."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakırköy'ün Müşfik Ağabeyi Ebediyete Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement