Bakanlık Depremden Etkilenen 58 Yıllık Hastanenin Boşaltılmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Bakanlık Depremden Etkilenen 58 Yıllık Hastanenin Boşaltılmasını İstedi

Bakanlık Depremden Etkilenen 58 Yıllık Hastanenin Boşaltılmasını İstedi

Sağlık Bakanlığı Simav'da meydana gelen 5,9'luk depremde hasar gören 58 yıllık 150 yataklı Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin (A) ve (B) bloklarının boşaltılmasını istedi.

04.01.2012 23:33

Kütahya Simav'da bir kişinin ölümü, 96 kişinin yaralanması, 2 bin 61 konutun yanı sıra 248 işyeri ve 431 ahırda ağır, 226 konut, 133 işyeri ve 2 ahırda orta, 7 bin 300 konutta da az hasara yol açan 19 Mayıstaki 5,9'luk depremde Simav'ın yanı sıra çevre il ve ilçelere verdiği kaliteli sağlık hizmeti nedeniyle Bölge Hastanesi gibi çalışan 58 yıllık 150 yataklı Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin (A) ve (B) blokları da etkilendi.

Bu gelişmeler üzerine Sağlık Bakanlığı hastanenin poliklinik ve yataklı hasta bölümlerinin bulunduğu (A) ve (B) bloklarının boşaltılması yönündeki isteğini 18 Kasım 2011 tarihinde Kütahya Valiliğine bildirdi.

Kütahya Valiliği de gereğinin yapılması için Sağlık Bakanlığından aldığı yazıyı 25 Kasım 2011'de Simav'a gönderdi.

Kaymakamlık, Belediye, hastane yönetimi, siyasiler 25 Kasım 2011 tarihinden bu yana boşaltılacak bölümlerin nereye alınacağı, hastanenin yıkılıp yerine yenisinin nereye yapılacağı hususunda fikir birliğine varamadı.

İlçede artçı sarsıntıların devam etmesi Kaymakam Yüksel Ünal'ın gözünü korkuttu. Kaymakam Ünal Sağlık Bakanlığının emirlerini yerine getirmek üzere hastanenin yaşlı bölümlerinin kapısına kilit vurmadan önce konuyu son bir kez daha görüşmek üzere yarın Kütahya'ya giderek Vali Kenan Çiftçi ile bir durum değerlendirmesinde bulunacağını ve Vali Kenan Çiftçi'nin de görüşü doğrultusunda hareket ederek hastanenin kapısına kilit vurmaya hazırlandığını bildirdi.

Hastanenin 58 yıllık (A) ve (B) blokları ile ilgili Sağlık Bakanlığının resmi yazısı doğrultusunda düşüncelerini makamına davet ettiği hastane başhekimi Op. Dr. Naci Çağlar ile görüştüğünü dile getiren Kaymakam Ünal, "Gözümün önüne Van'daki Bayram Oteli geliyor. Geceleri uyku uyuyamıyorum. Şu anda tüm sorumluluk benim omuzlarımda. Allah korusun. 58 yıldır Simav'a hizmet veren ve kullanım ömrünü tamamlayan 1954 yılı yapımı (A) ve (B) Blokları olası bir depremde her an yıkılabilir. Burada yatan hastalar, poliklinikte tedavi gören hastalar ve yakınları ile doktor ve görevliler çok büyük risk altında. Geceleri gözüme uyku girmiyor. Konunun bir an önce çözüme kavuşması gerekir. (A) ve (B) bloklarını geçici bir süreliğine yeni yapılan diğer 2 binaya taşıyabiliriz. veya çeşitli alternatifler üretebiliriz. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden soruna kalıcı bir çözüm bulmak için yarın Kütahya'ya giderek Sayın Valim Kenan Çiftçi ile görüşeceğim. Kararı birlikte vereceğiz. Hastanenin kapısına kilit vurabilirim" dedi.

Başhekim Op. Dr. Naci Çağlar'da hastanenin geleceğinin belli olacağı yarını iple çektiklerini kaydetti. Çağlar, "Kullanım ömrünü tamamlamış 58 yıllık (A) ve (B) bloklarının boşaltılması ile ilgili çeşitli alternatiflerimiz var. Hastane boşaltıldıktan sonra yıkımı gündeme gelecek. Hastanenin yeniden yapımı, nereye yapılacağı gibi hususlar çok önemli. Kaymakamımız Sayın Yüksel Ünal ve Valimiz Sayın Kenan Çiftçi'nin yarınki görüşmeleri Simav için hayati bir önem taşıyor. Verilecek her türlü karara saygılıyız" dedi.

- KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakanlık Depremden Etkilenen 58 Yıllık Hastanenin Boşaltılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement