Bakanlık Alevilere Daeş Uyarısıyla İlgili İnceleme Başlattı (2) - Son Dakika
Güncel

Bakanlık Alevilere Daeş Uyarısıyla İlgili İnceleme Başlattı (2)

Bakanlık Alevilere Daeş Uyarısıyla İlgili İnceleme Başlattı (2)

VALİ DEMİRTAŞ: TEDİRGİNLİĞE GEREK YOKAdana Valisi Mahmut Demirtaş, Alevi derneklerinin yöneticileriyle yaptığı görüşmede, son günlerde sosya medyada dile getirilen ve basına da yansıyan mezhep çatışması provokasyonu konulu yorumlarla ilgili olarak 'tedirginliğe asla gerek olmadığını' söyledi.

16.12.2016 16:03

VALİ DEMİRTAŞ: TEDİRGİNLİĞE GEREK YOK

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Alevi derneklerinin yöneticileriyle yaptığı görüşmede, son günlerde sosya medyada dile getirilen ve basına da yansıyan mezhep çatışması provokasyonu konulu yorumlarla ilgili olarak 'tedirginliğe asla gerek olmadığını' söyledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin, Alevi Kültür Derneği Başkanı Başkanı Murteza Moroğlu, Alevi Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Hasan Atıcı, Akdeniz Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Avukat Kenan İskender ve Akdeniz Sosyal Dayanışma Vakfı Yöneticisi Ulvi Güvercin, Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretçi heyet, Alevi dernekleri olarak, temsil ettikleri kitle ile birlikte bayrağa, vatana, devlete gönülden bağlı olduklarını dile getirdi. Dernek başkanları, son günlerde Alevi vatandaşlara yönelik haberlerin gündeme geldiğini belirterek 'Alevi dernekleri olarak ülkenin milli birlik ve beraberliğini, barış, huzur ve kardeşlik ortamını bozmak, topluma nifak tohumları ekmek isteyen şer odaklarının bu hain emellerine asla ulaşamayacaklarını' ifade etti.

Vali Mahmut Demirtaş da son zamanlarda çıkan haberlerle ilgili olarak kamuoyuna duyurulan basın açıklamasında da belirttiği gibi tedirginliğe asla gerek olmadığını söyledi. Demirtaş "Bu ülkenin tüm fertleri hiçbir dini, etnik ve kültürel ayrım gözetmeden, devlet nezdinde eşit ve birinci sınıf vatandaşlardır. Ziyaretiniz vesilesi ile temsil ettiğiniz tüm Alevi vatandaşlarımıza selamlarımı gönderiyor, asla endişeye kapılmamaları gerektiğini bir kez daha yineliyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakanlık Alevilere Daeş Uyarısıyla İlgili İnceleme Başlattı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement