Bakanlardan Ahsen Vakfı'na Övgü - Son Dakika
Güncel

Bakanlardan Ahsen Vakfı'na Övgü

Bakanlardan Ahsen Vakfı\'na Övgü

Yıldız ve Eroğlu, vakıf çalışmalarından övgüleyle bahsetti.

30.12.2012 15:54

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ahsen Vakfı yöneticilerini Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştürdü.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, manevi değerlerimize sahip çıkmak ve onları gelecek nesillere aktarabilmek için kurulan Ahsen Vakfı'nın Başkan ve yöneticisini Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştürdü.

DUADAN İSTİFADE EDİLMELİ

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in organize ettiği ve Ahsen Vakfı Başkanı Hacı Rasim Tekeci ile Başkan Yardımcısı Mehmet Kurnaz'ın katıldığı ziyaretlerde Ahsen Vakfı'nın yapmış olduğu çalışmalar hakkında bakanlara bilgiler verildi. İlk olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız makamında ziyaret edildi. Vakıf Başkanı Hacı Rasim Tekeci, Türkiye'deki herkesin vakıf duasından istifade etmesini arzuladıklarını belirtti.

Milletvekili Demir ise, 2009 yılında merkezi Samsun'da kurulan Ahsen Vakfı'nın faaliyetlerini takdir ile takip ettiklerini belirterek, "Toplumlar milli ve manevi değerlere sahip çıktıkları müddetçe ayakta kalabilirler. Çünkü bu değerler, milletlerin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde yaşamalarını sağlamaktadır. Bu nedenledir ki, Ahsen Vakfı yapmış olduğu çalışmalar ile birlik ve beraberlik çimentomuzu kuvvetlendirmektedir" dedi.

SEYYİT KUTBİTTİN 2013'DE YAPILACAK

Demir, Vakıflar Genel Müdürü ile yaptığı görüşmenin ardından Seyyid Kutbiddin Hazretleri'nin türbe ve mescidin restorasyon işinin 2013 yatırım planına alındığına da dikkati çekerek, "Ahsen Vakfı olarak Türkiye'nin çeşitli illerinde yaptığınız gibi içerisinde Seyyid Kutbiddin Hazretleri'nin türbe ve mescidi dışındaki çevre düzenlenemesini yapabilirsiniz. Alanın şehre kazandırılmasında ne gerekiyorsa yapılmalı. Bu konuda bize düşen ne varsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

GURUR VERİCİ ÇALIŞMALAR

Ahsen Vakfı'nın yapmış olduğu hizmetlerden son derece memnuniyet duyduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, Ahsen Vakfı'nın çalışmalarının gurur verici olduğunu söyledi. Yıldız, "Ahsen Vakfı'nın eksikliği hissedilen çok önemli bir görevi gönüllü olarak üstlenmesinin her türlü takdirin üzerindedir. Tüm zorluklara ve imkansızlıklara rağmen birkaç gönüllü kişinin desteğiyle peygamberlere, sahabe ve velilere hizmet etmek her türlü övgünün ve takdirin üzerinde bizde duygusal izlerde bırakmıştır. Şahsım olarak böylesi ulvi çalışmalara her türlü desteği vermeye hazırım" dedi.

EROĞLU'NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun makamına geçildi. Vakıf Başkanı Hacı Rasim Tekeci, geçtiğimiz Nisan ayında yapılan ziyaretin ardından gerçekleştirilen bu ikinci ziyarette, Diyarbakır Eğil'deki Peygamber türbeleri ile Bitlis Gayda'daki Gavs-ı Azam Seyyid Sebgatullah-i Arvasi (k.s), projesinin çevre düzenleme safhasında desteklerini esirgemeyen Bakan Eroğlu'na teşekkür etti.

Vakıf projelerinin çevre düzenlemesine katkı sağlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise böylesi önemli bir görev üstlenen Ahsen Vakfı'nın yanında olmanın kendileri için bir onur olduğunu ifade etti. Ziyarette Ahsen Vakfı'nın son yaptığı çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretlerde, vakfın hazırlamış olduğu Samsun Evliyaları adlı kitap her 2 bakana da hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakanlardan Ahsen Vakfı'na Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement