Bakandan Kartepe'de İnceleme - Son Dakika
Güncel

Bakandan Kartepe'de İnceleme

Bakandan Kartepe\'de İnceleme

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Dün TJK Kartepe İdman Merkezi'nin Hipodroma Dönüştürülmesi İle İlgili Son Kararı Vermek İçin İncelemelerde De Bulundu.

17.01.2011 09:16

Sarımeşe'deki kompleksle ilgili eksikliklerin giderilmesi ardından sorunsuz şekilde önüne getirilmesi ile konuyu çözüme kavuşturacağını belirten Eker, açıklamayı da kendisinin yapacağını ifade etti.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ilçenin kalkınmasına katkı verecek projeleri hayata geçirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu projelerden biri de, Sarımeşe'de ki idman merkezinin hipodroma dönüştürülmesi. Kartepe'ye hipodrom kazandırmak için siyasi desteği de yanına alan Başkan Karabalık, dün Bakan Eker'i beraberinde Ak Parti Kocaeli Miletvekilleri Fikri Işık, Muzaffer Baştopçu ve Eyüp Ayar, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcıları, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, TJK Yöneticileri, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, işadamı İbrahim Aracı, il ve ilçe daire müdürleri, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve bölge halkı halkı ile birlikte idman merkezindeki incelemelerinde eşlik etti.

TJK Kartepe İdman Merkezi'ndeki incelemelerini sırasında Bakan Eker'e, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, "Sayın bakanım bu tempolu yürüme ile burada tam anlamıyla idman yapıyoruz" esprisi ayrı bir neşe kattı. Yürüyerek merkezi gezen Bakan Eker daha sonra idari binada konu hakkında birifing de aldı. Bakan Eker, aldığı brifing sonrası yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar burada bir idman pisti var. Yaklaşık 27 yıl önce yapımına başlanmış. Zaman içinde bazı ilave fonksiyonlar üstlenilmiş. Ama bugün bu fonksiyonu ile burayı sürdürmek çok imkan dahilinde görülmüyor İlave fonksiyonlar gerekiyor. Tabii onunla ilgili bilgiler aldık. Kocaeli Valisinden, Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer ilgili arkadaşlardan TJK yönetim kurulu başkanından aldığımız bilgileri değerlendiriyoruz. Bu sahanın hem Kocaeli için, hem de bu bölge için ve sektörümüz için en iyi faydayı sağlayacak şekilde düzenlenmesi ile ilgili bu aldığımız bilgiler ışığında değerlendirme yapacağım. İnşallah en kısa süre içersinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Kartepe'de bulunan meyva üreticileri adına Saniye Tarcan, verdiği destek ve çalışmaları için Bakan Eker'e teşekkür ederken bir sepet meyva hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakandan Kartepe'de İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement