Bakan Yılmaz: "Ülke Olarak Çok Ciddi Hedeflerimiz Var" - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz: "Ülke Olarak Çok Ciddi Hedeflerimiz Var"

Bakan Yılmaz: "Ülke Olarak Çok Ciddi Hedeflerimiz Var"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Hedefleriniz iddialı olmalı, aynı zamanda gerçekleştirilebilir olmalı. Türkiye geçtiğimiz dönemde gerçekleştirdiği performansla bunu ortaya koyan bir ülke. Ülke olarak çok ciddi hedeflerimiz var" dedi.

08.02.2014 16:19

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Hedefleriniz iddialı olmalı, aynı zamanda gerçekleştirilebilir olmalı. Türkiye geçtiğimiz dönemde gerçekleştirdiği performansla bunu ortaya koyan bir ülke. Ülke olarak çok ciddi hedeflerimiz var" dedi.

Sinop'un gelecek 10 yılının planlandığı 1. Kalkınma Çalıştayı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla Sinop Üniversitesi Uygulama Oteli'nde başladı. Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Çalıştayda TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Grup Başkan Vekili ve Sinop milletvekili Engin Altay, Belediye Başkanı Baki Ergül ve Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger sırasıyla birer konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çalıştayın Sinop için hayırlı olmasını diledi. 2023 yılının sadece Sinop için değil, tüm ülkemiz için çok önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Cevdet Yılmaz, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve bizim ülke olarak çok önemli iddialı hedeflerimiz var. 2023'te Türkiye'yi dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri haline getirmek istiyoruz. Daha yüksek standartlarda demokrasisi olan, kişi başına geliri 25 bin dolarlara ulaşmış, milli geliri 2 trilyon doları aşmış, ihracatı 500 milyar dolara ulaşmış, araştırma-geliştirme harcamalarının milli gelire oranı yüzde 3'lere yükselmiş, sağlıkta, eğitimde, ulaşımda her alanda standartlarını artırmış bir ülke vizyonumuz var. Bu, yakalanabilir bir vizyon, gerçekleştirilebilir bir vizyon" diye konuştu.

Dünyada yaşanan küresel kriz ortamında birçok ülkenin çok ciddi problemler yaşarken Türkiye'nin ekonomisinin gücünü kanıtladığını vurgulayan Bakan Yılmaz, "Hedefleriniz iddialı olmalı, aynı zamanda gerçekleştirilebilir olmalı. Türkiye geçtiğimiz dönemde gerçekleştirdiği performansla bunu ortaya koyan bir ülke. 10. beş yıllık kalkınma planımızı hazırladık. 2014-2018 dönemini kapsayan planımız kabul edildi ve bu yıldan itibaren yürürlüğe girdi. Bu planda da Türkiye'nin 2023 perspektifinin ilk 5 yıllık dilimini daha detaylı bir şekilde ortaya koyuyoruz. Planda 4 eksenimiz var. Planımızı 4 temel sütun üzerine inşa ettik. Birincisi nitelikli insan, güçlü toplum. İnsan odaklı bir kalkınma anlayışına dayalı olarak biz bütün stratejilerimizi geliştiriyoruz. Sinop için de daha farklı düşünemeyiz. Türkiye'nin elbette doğal kaynakları var, önemli birtakım fiziki avantajları var fakat en büyük gücümüz, en büyük değerimiz insanımız. İlk defa bir kalkınma planına ekonomik konulardan değil, sosyal konulardan başladık. Kalkınma planlaması tarihinde bu ilk oldu diyelim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Cevdet Yılmaz'a Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından Sinop'a özgü el yapımı bıçak hediye edildi. Çalıştay, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış'ın başkanlığındaki panel ile devam etti. 2 gün sürecek olan çalıştay, oturum ve panellerle devam edecek. Çalıştay sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erecek. Panele müsteşarlar, müsteşar yardımcıları, genel müdür ve genel müdür yardımcıları, daire başkanları, akademisyenler, öğretim üyeleri, bürokrat ve STK temsilcileri, basın mensupları ve iş adamları katılıyor. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz: 'Ülke Olarak Çok Ciddi Hedeflerimiz Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement