Birlik ve Beraberliğimizi Bozmadan Hedeflerimize Ulaşacağız - Son Dakika
Güncel

Birlik ve Beraberliğimizi Bozmadan Hedeflerimize Ulaşacağız

Birlik ve Beraberliğimizi Bozmadan Hedeflerimize Ulaşacağız

Trabzon'dan karayoluyla Gümüşhane'ye gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret etti.

28.07.2013 22:39  Güncelleme: 10:50

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, Türkiye'nin istikrar ve güveni kazandığını belirterek şunları söyledi:

"Cumhuriyetin kuruluşundan Ak Parti'nin iktidara geldiği 2003 yılı başına kadar Türkiye'ye gelen yatırım miktarı 15.1 milyar dolar iken, 2003'ten 2013 başına kadarki 10 yıllık dönemde bu rakam 127 milyar dolara yükseldi. Ben iki rakama çok önem veririm; birisi ihracat birisi de yatırım. Size şimdi 'Uganda'da arsa satılıyor' desek gider alır mısınız? 'Somali'de 1 liraya ev satılıyor' desek alır mısınız? Bunları yabancı bir yere yatırım yapmanın, yabancı bir yere para bağlamanın ne kadar riskli olduğunu belirtmek için söylüyorum. Ama Türkiye istikrarı ve güveni kazandı. Bunu sadece kendi vatandaşlarımızda değil yurt dışındaki insanlara karşı da sağladık. Güven ve istikrarı sağlamak çok zor ama biz bunu başarmışız. Yıkmak ise çok kolay. O halde sağlamış olduğumuz birlik ve beraberliği bozmadan, istikrar ve güven ortamını devam ettirirsek 2018'de ve 2023'de koyduğumuz hedeflerle ulaşacağız. İnsanımızı daha demokratik, daha özgür, daha kalkınmış bir ülkede yaşatmayı amaçlıyoruz."

Bakan İsmet Yılmaz'a ziyareti sırasında Gümüşhane Ak Parti Milletvekilleri Feramuz Üstün ve Kemalettin Aydın, MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Ak Parti İl Başkanı Ercan Çimen ve Gümüşhane Ticaret Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay eşlik etti. Valilik ziyareti sırasında Vali Mayda ve Bakan Yılmaz birbirlerine karşılıklı olarak plaket takdim etti. Valiliğin ardından yürüyerek Ak Parti İl Başkanlığı'na geçen Bakan Yılmaz yolda vatandaş ve esnafı ziyaret etti. Yolda sohbet ettiği 75 yaşındaki Mehmet Beyaz, Bakan Yılmaz'a evlenmek istediğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra Kelkit ilçesine geçerek Ak Parti Milletvekili Feramuz Üstün'ün verdiği iftar yemeğine katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Birlik ve Beraberliğimizi Bozmadan Hedeflerimize Ulaşacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement