Bakan Yılmaz, Bingöl'de Mobese Merkezi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz, Bingöl'de Mobese Merkezi'ni Ziyaret Etti

Bakan Yılmaz, Bingöl\'de Mobese Merkezi\'ni Ziyaret Etti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Genç ilçesinde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

20.04.2013 19:45

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Genç ilçesinde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Yılmaz'a, MOBESE çalışmaları ile ilgili olarak bilgi veren İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin "Genç, Karlıova ve Solhan ilçelerimizin MOBESE'leri 15 Şubat tarihi itibari ile faaliyete geçti, etkin olarak kullanılmakta. Ayrıca, Adaklı, Kiğı ve Yayladere ilçelerimize MOBESE kurulması, il merkezimizdeki MOBESE'mizinde güçlendirilmesi için ödenek çıktı. Ülke genelinde ilçelerimizin yüzde 10'a yakınında MOBESE olduğu düşünülürse, kısa süre içerisinde Bingölümüzün tüm ilçelerinde yüzde 100'e yakın MOBESE sistemi oluşturulmuş olacak" dedi.

MOBESE Bilgi İşlem Şube Müdürü Bülent Gürcan da, sistemin plakanın haricinde araç markası, model ve renkte okuyabildiğini, elde edilen verilerin veri saklama ünitelerinde 30-40 gün saklanabildiğini ifade etti.

"MOBESE, ADALETİN TESİSİ AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Yetkililerden bilgi alarak merkezin hayırlı olması temennisinde bulunan Bakan Yılmaz, yapılan çalışmalarla Solhan, Karlıova ve Genç ilçelerinin MOBESE sistemine kavuştuğunu söyledi. Yapılan çalışmanın oldukça önemli olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, "Sonuçta güvenlik vatandaşa bir hizmet aslında. Bunu en nitelikli bir şekilde sunmak, vatandaş memnuniyetini oluşturmak önemli. Bir taraftan da adaletin tesisi açısından bu sistemler önemli. Bunlar aynı zamanda polis teşkilatımızın geldiği seviyeyi gösteriyor. Gerçekten bizde iftihar ediyoruz. Gerek eğitimi ve donanımıyla, gerek teknolojisiyle polis teşkilatımız geçmişte olduğundan çok çok ileri bir seviyeye ulaşmış durumda. Bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Burası kolay bir bölge değil. Hakikaten sıkıntılı şartlarda görev yapıyor arkadaşlarımız" diye konuştu.

Bakan Yılmaz'a, Genç İlçesi MOBESE Merkezi ziyaretine Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ve yetkililer eşlik etti. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz, Bingöl'de Mobese Merkezi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement