Bakan Yılmaz'a Kürtçe İlahili Kahvaltı - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz'a Kürtçe İlahili Kahvaltı

Bakan Yılmaz\'a Kürtçe İlahili Kahvaltı

Gap'tan sorumlu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a Şanlıurfa'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında açılışı yapılan Umut Sosyal Yardımlaşma Derneği Önceller Okuma Salonu'nda Kürtçe ilahi eşliğinde sabah kahvaltısı verildi.

02.03.2013 14:47

Gap'tan sorumlu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a Şanlıurfa'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında açılışı yapılan Umut Sosyal Yardımlaşma Derneği Önceller Okuma Salonu'nda Kürtçe ilahi eşliğinde sabah kahvaltısı verildi. Yöreye özgü def olan Arbane eşliğinde yer sofrasında kahvaltı yapan Bakan Yılmaz, "Kalkınma insansız olmaz, insan kalkınmanın odağında var. Kalkınmanın en önemli unsuru insan. İnsanı biz ne kadar geliştirirsek, fırsat eşitliğini ne kadar arttırsak, sosyal adaleti ne kadar geliştirirsek o kadar ileri bir toplum haline geliriz" dedi.

Şanlıurfa'da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Ahmet Yesevi Mahallesi'nde yaptırılan Umut Sosyal Yardımlaşma Derneği Önceller Okuma Salonu'nu ziyarette bulundu. Öğrenciler tarafından karşılanan Yılmaz, sabah kahvaltısı için hazırlanan yer sofrasına geçti. Burada öğrenciler tarafından Türkçe ve Kürtçe ilahiler okundu. Bakan Yılmaz'a, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferhat Şelli, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile kurum amirleri ve protokol üyeleri eşlik etti.

Kahvaltı ardından okuma salonuna geçen Bakan Yılmaz, bir süre öğrencilerle sohbet etti. "Bizim en büyük geleceğimiz, en büyük sermayemiz bu çocuklardır" diyen Bakan Yılmaz, çocukların iyi yetişmesinin kendileri, aileleri ve bütün ülke için önemli olduğunu söyledi. İnsana yapılan yatırımı bütün yatırımların önünde gördüklerini ifade eden Bakan Yılmaz, söyle konuştu:

"SODES' dediğimiz bir programımız var. Burada da özellikle kadın, çocuk, genç kızlarımıza dönük projelere özel önem ve öncelik veriyoruz. Sadece kamu kurumları aracılığıyla değil, sivil toplum kuruluşları aracılığıyla da bu projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Kalkınma dediğimiz insansız olmaz, insan kalkınmanın odağında var. Kalkınmanın en önemli unsuru insan. İnsanı biz ne kadar geliştirirsek, fırsat eşitliğini ne kadar arttırsak, sosyal adaleti ne kadar geliştirirsek o kadar ileri bir toplum haline geliriz. Bu programlarımız yenilikçi programlar, daha önce böyle şeyler yoktu. Bu dönem bu programlar başladı ve gerçekten çok başarılı olduğunu görüyoruz."

"MÜSLÜM GÜRSES, GÖNLÜMÜZDE TAHT KURMUŞ"

Bakan Yılmaz, hastanedeki tedavisi süren Şanlıurfalı sanatçı Müslüm Gürses'in sağlık durumuna değinirken şöyle konuştu:

"Allah kendisine acil şifalar versin, yardımcısı olsun. Gerçekten güzel sesi, tavrı, duruşuyla yıllarca milletimizin gönlünde taht kurmuş bir sanatçımız. Kendisine Allah'tan şifalar, bütün yakınlarına sabır diliyorum. İnşallah daha iyi bir durumda görürüz, sanatçılar gerçekten son derece önemli. Bir toplum sadece fiziki gelişmeyle bir yere ulaşamıyor. Kültürle sanatla örfle adetle bütün bu değerlerle hayatımız zenginleşiyor. Müslüm Gürses'e de toplumumuza yıllarca bu anlamda katkıda bulunmuş değerli sanatçımız."

BARIŞ SÜRECİNDE HER TÜRLÜ PROVAKTİF HADİSE OLABİLİR

TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu toplantısına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, barış sürecinde hükümetin genel prensiplerinin bulunduğunu vurgulayarak söyle konuştu:

"Bizim çözüm süreci ile ilgili çabalarımız ortada ve kararlı bir şekilde biz o çabalara devam ediyoruz. Her türlü provaktif hadise olabilir. Bu süreçlerde bunlara fazla da değer vermemek lazım. Bizim ülkemizin genel yapısı ortada. Hükümetimizin genel prensipleri ortada. Biz ülkemizin birliğini, beraberliğini, milletimizin, kardeşliğini her zaman en üst noktada tutan bir hükümetiz. İlkelerimiz, prensiplerimiz ortada. Bunlardan da hiçbir şekilde geri adım atmayız. Ama bir taraftan da ülkemizin huzurunu tesis etme, terör hadisesini ülkemizin gündeminden çıkarma konusunda da çabalarımız kararlı bir şekilde devam edecektir."

Bakan Yılmaz daha sonra Şanlıurfa Valiliği tarafından Balıklıgöl platosunda yaptırılan Dijital Tanıtım Merkezi'ni gezdi. Üç boyutlu tanıtımla tarihi yerleri inceleyen Bakan Yılmaz, AK Parti Birecik İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisine katılmak üzere helikopterle Birecik ilçesine hareket etti. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz'a Kürtçe İlahili Kahvaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement