Bakan Yardımcısı: Kurbanlık Fiyatları Geçen Senenin Fiyatları Düzeyinde - Son Dakika
Güncel

Bakan Yardımcısı: Kurbanlık Fiyatları Geçen Senenin Fiyatları Düzeyinde

Bakan Yardımcısı: Kurbanlık Fiyatları Geçen Senenin Fiyatları Düzeyinde

"Bu sene kurbanlık ithalatı yapılmadı."

10.10.2013 13:29

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu,

"Bu sene kurbanlık ithalatı yapılmadı. Ülkemizde yeterli sayının üzerinde hatta iki katı hayvan bulunuyor. Bunların fiyatları geçen senenin düzeyindedir"

Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA

Dünya Gıda Günü nedeniyle bu yıl Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından belirlenen "Gıda Güvencesi ve Beslenme için Sürdürülebilir Gıda Sistemleri" konulu toplantı Grand Cevahir Otel'de yapıldı. Toplantıya Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, FAO'nun Türkiye temsilcisi Mustapha Sinaceur, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Başkanı Necdet Buzbaş ile çok sayıda davetli ve gazeteci katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Mustapha Sinaceur, dünya gıda gününün kutlanması için işbirliği içinde olan başta Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ve TÜGİS Başkanı Necdet Buzbaş'a teşekkür etti. Bu konudaki ortak çabanın ve çalışmaların toplumsal bilinci artıracağını söyleyen Sinaceur, "Bu çalışmalarla dikkatlerin gıda güvenliği konusuna odaklanmasını ve bunların açlık karşısında küresel savaş için seferber edilmesini sağlayacağını umuyorum" diye konuştu.

"BÜTÜN TÜKETİCİLERE DÜŞEN GÖREV FAZLA, YANLIŞ TÜKETİME VE İSRAFA KARŞI ÇIKMAKTIR"

Toplantıda bir konuşma yapan Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ise dünyanın bugün üretilmesi gerekenden çok daha fazla kaynağı kullandığını eşit, adil kullanımın olmaması nedeniyle dünyanın açlık ve yoksulluk konusu ile karşı karşıya olduğunu ifade etti. Kaynakların gereğinden fazla ve eşit, adil kullanılmaması nedeniyle 2050 yılında daha büyük sıkıntılar yaşanacağını kaydeden Arzu, "Çalışmaları nedeniyle farkındalık yaratmak istedikleri için FAO'ya teşekkür ediyorum. FAO dünyaya şu mesajı vermek istiyor; Bu böyle sürdürülemez. Sürdürülebilmesi için başta bu kaynaklar adil dağıtılması ve kaynakların doğru ve düzenli kullanılmasıdır. Dünyadaki 7 milyar insan bu kaynakları doğru tüketirse yani 1,3 milyar ton gıdayı israf etmezsek açlık sınırı ortadan kalkacak. O halde bütün tüketicilere düşen görev fazla ve yanlış tüketime ve israfa karşı çıkmaktır" dedi.

"YETERİNCE SAYIDA KURBANLIK VAR"

Toplantının ardından Kutbettin Arzu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yaklaşan kurban bayramı öncesinde kurbanlık fiyatlarını nasıl değerlendiriyorsunuz şeklindeki bir soruya Kutbettin Arzu, "Kurban fiyatlarıyla ilgili malumunuz bu sene kurban ithalatı yapılmadı. Ülkemizde yeterli sayının üzerinde hatta iki katı hayvan bulunuyor. Kurbanlıklar yeterince sayıda var ve bunların fiyatları geçen senenin düzeyindedir. sayın bakanımızda kurbanlık fiyatlarının denetim konusunda çok dikkatli. Hayvan piyasalarından, borsalarından, hayvan pazarlarından fiyatlar bakanlığımıza geliyor. Bizdeki bilgilere göre şu andaki fiyatlar geçen senenin fiyatları düzeyinde" şeklinde yanıt verdi. "Sınırdan kaçak hayvan getiriliyor iddialarıyla ilgili ne söyleyeceksiniz şeklindeki soruya ise Arzu, "Bizim sınırlarımız Gümrük ve Ticaret Bakanlığı güvenlik güçlerimiz tarafından sıkı bir şekilde denetleniyor. Bizim bilgimiz dahilinde hiçbir şekilde kaçak hayvan girişi olmuyor, olsa bile bu çok az sayıdadır. Üreticiler Birliğinin söylediği gibi bu çok büyük sayıda kaçak hayvan girişi söz konusu değil" diye yanıt verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yardımcısı: Kurbanlık Fiyatları Geçen Senenin Fiyatları Düzeyinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement