Bakan Yardımcısı Akman'dan "Orman Yangınları" Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Bakan Yardımcısı Akman'dan "Orman Yangınları" Değerlendirmesi

Bakan Yardımcısı Akman\'dan "Orman Yangınları" Değerlendirmesi

Kastamonu Valiliği tarafından düzenlenen 2.Ahşap Fuarı'na katılmak üzere Kastamonu'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr.

09.09.2012 00:21

Kastamonu Valiliği tarafından düzenlenen 2. Ahşap Fuarı'na katılmak üzere Kastamonu'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman, bazı orman yangınlarının kasıtlı çıkartıldığını söyledi.

Dr. Akman, ilk olarak Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Akman, orman yangınlarını değerlendirdi. Ilgaz Dağı'nın ve Kastamonu'nun orman yangınları bakımından birinci derece riskli bölge olarak görülmediğini belirten Akman, çok riskli bölgelerde yangın söndürme helikopter ve uçaklarının istihdam edildiğini kaydetti. Akman, Türkiye'deki bazı orman yangınlarının kasıtlı çıkartıldığını söyledi.

İlerleyen yıllarda helikopter alacaklarını belirten Akman, "Bir kısmı idare amaçlı, bir kısmı ise yangın söndürme amaçlı. Bununla ilgili karar, Başbakanımızın başkanlığındaki Savunma Sanayi İcra Komitesi'nden geçti. İlk planda 5 tane alıyoruz, sonra ise 15 tane daha alıyoruz. 4 tane de idari maksatlı alıyoruz. Ülkemizin bazı kesimlerinde orman yangınları ise kasıtlı çıkartılıyor" dedi.

Karabük'te bir orman yangın söndürme helikopterinin bulunduğunu hatırlatan Akman, bu helikopterin Kastamonu'ya 17 dakikada intikal ettiğini söyledi. Akman, ormancılığın ve orman dışı ürünlerin ön plana çıkarılarak, ekonomiye daha fazla katkıda bulunulması arzusunda olduklarını söyledi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yardımcısı Akman'dan 'Orman Yangınları' Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement