Bakan Kirişci: "Tusaş ve Sikorsky Tarafından Ortak Üretilen İlk Yangın Söndürme Helikopterini Ogm Envanterine Dahil Ettik" - Son Dakika
Güncel

Bakan Kirişci: "Tusaş ve Sikorsky Tarafından Ortak Üretilen İlk Yangın Söndürme Helikopterini Ogm Envanterine Dahil Ettik"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “TUSAŞ ve Sikorsky tarafından ortak üretilen ilk yangın söndürme helikopterini Orman Genel Müdürlüğü (OGM) envanterine dahil ettik. Yine mülkiyeti bize ait yerli ve milli Gökbey helikopterlerimizi ve 16 uçağımızı envanterimize dahil edeceğiz” dedi.

30.12.2022 17:07  Güncelleme: 17:55

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "TUSAŞ ve Sikorsky tarafından ortak üretilen ilk yangın söndürme helikopterini Orman Genel Müdürlüğü (OGM) envanterine dahil ettik. Yine mülkiyeti bize ait yerli ve milli Gökbey helikopterlerimizi ve 16 uçağımızı envanterimize dahil edeceğiz" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, orman yangınlarıyla ilgili 2022 yılı değerlendirmesi ve yangın söndürme helikopteri teslim töreninde konuştu. Kirişci, TUSAŞ ve Sikorsky tarafından ortak üretilen ilk yangın söndürme helikopterinin OGM envanterine dahil edildiğini belirterek, yerli ve milli Gökbey helikopterlerinin de önümüzdeki süreçte kullanıma gireceğini söyledi.

Kirişci, konuşmasının devamında şunları ifade etti:

"Geçtiğimiz yıl 39 olan helikopter sayımızı 55'e çıkardık. 3 olan uçak sayımızı 20'ye, 4 olan İHA sayımızı 8'e çıkardık. 2023 yılında envanterimize ilk defa mülkiyeti bize ait olan bir helikopter envanterimize girecek. Bunların dışında su atan yeni hava araçlarımız devreye girecek. İlki TUSAŞ ve Skorsky tarafından ortak üretilen yangın söndürme helikopteri hayırlı olsun. Bu helikopter 2,5 ton su atabilecek ve orman yangınlarında gece de görev yapabilecek. Kiralama yerine satın almayı tercih etme noktasından hareketle de önümüzdeki yıl 4 adet amfibik özellikteki tanker uçak ile 1 adet havadan yönetim uçağımızda filomuza dahil edilecektir. Mülkiyeti bize ait yerli ve milli Gökbey helikopterlerimizi ve 16 uçağı daha envanterimize dahil ederek filomuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz. Gökbey bizim milli gururumuz. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü olarak başkalarının yaptığı helikopteri değil kendi yerli ve milli helikopterimizi kullanmaya başlayalım. Başka ülkelere satmak istediğimizde de kendi ülkesinde de kullanılan bir helikopter olsun istiyoruz. Bakanlığının baharında olan birisi için Marmaris'teki yangın bize şok yaşatmıştı. O anları hiç yaşamak istemeyiz ama bu coğrafyanın bu ülkenin bu yangınları önlemesi ve sıfırlanması tartışılacak bir konu."

Bakan Kirişci: "Tusaş ve Sikorsky Tarafından Ortak Üretilen İlk Yangın Söndürme Helikopterini Ogm Envanterine Dahil Ettik"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan Kirişci: 'Tusaş ve Sikorsky Tarafından Ortak Üretilen İlk Yangın Söndürme Helikopterini Ogm Envanterine Dahil Ettik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement