Bakan Eroğlu, Tesislerin Temelini Attı - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu, Tesislerin Temelini Attı

Bakan Eroğlu, Tesislerin Temelini Attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın merkezine bağlı Çıkrık beldesi ile Bostanlı köyünde temel atma törenlerine katıldı.

24.08.2012 21:27

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın merkezine bağlı Çıkrık beldesi ile Bostanlı köyünde temel atma törenlerine katıldı.

İl Özel İdaresi'ne yeni alınan araçların teslimi töreninin ardından Çıkrık beldesine geçen Bakan Eroğlu, burada Merkez Çıkrık Kasabası Kocaçay deresi, Çıkrık Kasabası Salkımözü deresi, Beyyazı Kasabası Kocaçay deresi ıslahı ve Çıkrık Göleti ve Sulaması'nın temelini attı. Çıkrık'a yapılan Çıkrık Göleti ve Sulaması'nın 300 dekar tarım arazisini suya kavuşturacağı belirtilerek, sulama sahasından 350 bin TL gelir artışı sağlanacağı belirtildi.

Islahı yapılan derelerin için ise her iki beldeyi de taşkınlara karşı koruyacağı belirtildi.

Beyyazı Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışını yapan Eroğlu, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Çıkrık'ın ardından merkeze bağlı Bostanlı köyüne giden Eroğlu, burada da Bostanlı Çiftlik Göleti ve Sulaması ile Bostanlı ve Kozluca Köyleri Taşkın Koruma Tesisleri'nin temel atma törenlerine katıldı.

Bostanlı köyünde düzenlenen törende konuşan Bakan Eroğlu, geçmişte bir göletin 15-20 yılda yapıldığını, bu tesislerin ise 50 milyon TL'ye bitirilmediğini söyledi. Bakan Eroğlu, kendi hükümetlerinin bir yılda 1.5 yılda bitirdiklerini ve bu tesisleri 5 milyon TL gibi fiyatlara mal ettiklerini anlatan Eroğlu, "Süre olarak 20'de 1, maliyet olarak 10'da 1. Bu para sizden gidiyor. Sizin hakkınız. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyoruz. Yapılan şey çok. Türkiye'de çok şey değişti. Yatırımlar Afyon tabiri ile 'gırla gidiyor.' Yatırımlar kitap oldu, sadece Afyonmkarahisar'da yapılanları topladık bir kitap oldu. 9 yılda yapılanlar kitap oldu. Şimdi artık gelen parayı sizlere hizmet olarak aktarıyoruz. Başbakanımızın ustalık döneminde daha muhteşem işler yapılacak" dedi.

AK Parti'den önceki hükümetin 3.5 yılda DSİ'de sadece 9 tesis açabildiğini söyleyen Eroğlu, AK Parti hükümetinin ise yılda 300 tesis açtığını kaydetti. Eroğlu, "Biz bu açılışları topluca yapıyoruz. 112'şer açıyoruz. Bizim vaktimiz yok. Geçen sene 111 tesisin açılışını birden yaptık. Başbakanımızın bu sene 112 tesisin açılışını yapacak. Sulama olunca 4 katı ile 14 katı arasında gelir değişiyor" dedi.

Eroğlu, Bostanlı köyüne giderken önünü kesen Kozluca köylü vatandaşların isteklerini dile getirerek, "Buraya hizmet gelmedi biz kıyıda aldık dediklerinde çok duygulandım. Ben oraya gidip onların çayını içip onların barajının temelini atacağım. Ben de sizlere Bostanlı'nın güzel yiğit insanlarına bu sözümü yerine getirmemin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun 90 milyonluk yatırım müjdesi ile geldiğini söyleyerek, "Bu bayram için 90 milyonluk yatırım müjdesi ile geldik. Sadece Bostanlı köyüne 4.5 milyonluk yatırım yapılabiliyor. Daha önce çalıştığımız yerlerde yol, kanalizasyon, içme suyu isterlerdi. Ancak o zamanlar böyle hiçbir yatırım yapılamazdı. Bazen 20-30 sene bitmezdi. Türkiye sizlerin birlik ve beraberliği sayesinde güçlendi" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temel atma törenlerinin ardından Afyonkarahisar merkezde süren yatırımları inceledi. Eroğlu, inşaatı süren tesislerin son durumları hakkında bilgi aldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu, Tesislerin Temelini Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement