Bakan Eroğlu: Meslek Liselerinin Önünün Kesilmesi Felaket Oldu - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Meslek Liselerinin Önünün Kesilmesi Felaket Oldu

Bakan Eroğlu: Meslek Liselerinin Önünün Kesilmesi Felaket Oldu

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Meslek Okullarının Çok Önemli Olduğunu Belirterek, "Maalesef Türkiye'de Meslek Okullarının Önü Değişik Nedenlerle Kesilmiştir.

13.03.2011 20:30

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, meslek okullarının çok önemli olduğunu belirterek, "Maalesef Türkiye'de meslek okullarının önü değişik nedenlerle kesilmiştir. Bu bir felaket olmuştur Türkiye için" dedi.

Ziyaret ve açılışlar için hafta sonunu memleketi Afyonkarahisar'da geçiren Bakan Eroğlu, Hocalar İlçesi'nde yapımı tamamlanan Satı Gelin Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışına katıldı. Eroğlu, açılış öncesi yurdun yapımına katkıda bulunan Borusan Holding Kurucu Başkanı ve Borusan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Asım Kocabıyık ile sohbet etti. Parkinson hastalığı nedeniyle zor yürüdüğünü ve konuştuğunu belirten Kocabıyık, meslek liselerinin önemine değindi. Kız yurtları ve kızların eğitiminin Türkiye'nin en önemli konularından biri olduğunu belirten Kocabıyık, kızların eğitiminin geleceğin annelerinin eğitimi olduğunu söyledi.

ÇALIŞTIRACAK KAYNAKÇI BULAMADIK

Bakan Eroğlu da gelişen ülke olmanın en önemli adımının eğitim olduğunu belirterek, 2002 yılından bu yana eğitime ayrılan bütçenin 4- 5 kat arttığını söyledi. Kocabıyık'ın meslek eğitimi ile ilgili görüşlerine katıldığını vurgulayan Bakan Eroğlu, Türkiye'de değişik nedenlerle önü kesilen meslek eğitiminin Türkiye için felakete yol açtığını söyledi. Bu nedenle Melen Suyu Projesi'nde çalıştıracak kaynakçı bulamadıklarına değinen Eroğlu, şunları söyledi: "Maalesef Türkiye'de meslek okullarının önü Türkiye'de değişik nedenlerle kesilmiştir. Bu bir felaket olmuştur Türkiye için. Mesela İstanbul'da acil bir kuraklık dolayısıyla Melen suyunu 185 kilometrelik isale hattıyla İstanbul'a getirirken orada çalışacak kaynakçı bulamadık. İnanır mısınız Türkiye'de kaynakçı bulamadık. Şu anda bakın bütün binalarda, modern binalar dahil, sıhhi tesisatlardan dolayı ıslak kesimler, banyolar, tuvaletler akıtıyor. Bunlar çok önemli. Büyük su kayıplarına neden oluyor. Bunlar mesleki eğitimde büyük bir boşluk olduğu için oldu. Ama şu anda hükümetimiz mesleki eğitime büyük önem veriyor, destek oluyor. İŞKUR vasıtasıyla iş makinesi operatörlüğünden, sıhhi tesisatçılara kadar pek çok konuda mesleki eğitim veriliyor. Hatta hiç alakamız olmamasına rağmen biz de DSİ Genel Müdürlüğü vasıtasıyla iş makinesi operatörü yetiştiriyoruz."

Çevre ve Orman Bakanlığı olarak performans açısından dünyadaki bakanlıklar arasında 26'ncılıktan 13'üncülüğe yükseldiklerini açıklayan Bakan Eroğlu, "Ama bu bizi tatmin etmiyor. '2012 yılı sonuna kadar 7'nci sıraya kadar yükseleceksiniz' diye talimat verdim. Şimdi bütün arkadaşlarım gece gündüz fedakar bir şekilde çalışıyoruz. Türkiye'nin her tarafını ağaçlandırıyoruz. Bütün Türkiye'nin her tarafına barajlar, göletler, içme suyu tesisleri yapıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 144 öğrenci kapasiteli Satı Gelin Kız Öğrenci Yurdu'na destek verenlere plaket verildi. Kocabıyık'a plaketini veren Bakan Eroğlu, eşi Nurhan Kocabıyık'a ise işlemeli bir tabak hediye etti. Plaket töreninin ardından yurdun açılışı yapıldı.

Açılışa, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı AK Parti'li Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Halil Aydoğan, Zekeriya Aslan ile Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdür Vahap Munyar da katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Meslek Liselerinin Önünün Kesilmesi Felaket Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement