Bakan Elvan'dan Uçak Kaçırma Girişimi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan'dan Uçak Kaçırma Girişimi Açıklaması

Bakan Elvan\'dan Uçak Kaçırma Girişimi Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, uçak kaçırma girişiminin bireysel bir eylem olduğunu düşündüklerini söyledi.

08.02.2014 13:33

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, uçak kaçırma girişiminin bireysel bir eylem olduğunu düşündüklerini söyledi.

Karaman'ın Ermenek ilçesine helikopterle gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kharkov-İstanbul seferini yaparken Türk uçağının kaçırılmak istenmesine ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Elvan, "Sizler de izlediniz herhangi bir sorun olmadan çok şükür tüm yolcularımız tahliye edildi. Şahısla ilgili gerekli yasal işlemler de yapılıyor. Bireysel bir olay olduğunu düşünüyoruz. Uçağı kaçırmak isteyen korsan Sochi'ye gitmek istediğini ifade etmiş. Bu tür eylem Ukrayna'ya yönelik olabilir. Soruşturmayı yürütüyor arkadaşlarımız" dedi.

Bakan Elvan, hava korsanının herhangi bir direnişte bulunmadığını ve alkollü olduğunu kaydetti.

"İNTERNET YASASI'NDA AMAÇ, ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ"

İnternet ile ilgili yapılan düzenlemelerin şu anda Avrupa Birliği'nde ve gelişmiş ülkelerde uygulanan düzenlemelerden farklı olmadığını kaydeden Bakan Elvan, interneti yasaklamadıklarının altını çizerek, bu yasada özel hayatın gizliliğinin hedeflendiğini anlattı.

Bakan Elvan açıklamasına şöyle devam etti:

" Türkiye'de internet ortamında yasal olmayan çok sayıda ses kaydı, video görüntüsü var mı? Var. Bunların hiçbirisi Avrupa'nın hiçbir ülkesinde yayınlanamaz. Yasal olmayan bir yayın, yasal olmayan bir kaset, bir video görüntüsü Avrupa'nın hangi ülkesine giderseniz gidin engelleniyor. Ama şu anda Türkiye'de Türk Ceza Kanunu'nda ağır cezalar olmasına rağmen mevcut düzenlememiz, şu anda cari olan düzenlememiz uygulanabilir nitelikte değildir. Bakın tekrar ifade ediyorum. Herhangi birinizin ailesinin kendisinin, özel hayatıyla ilgili kasetin internet ortamına düşmesi halinde şu anda yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Bir hafta bunun mücadelesini vereceksiniz, bir hafta sonunda eğer mahkemeden olumlu bir karar alsanız bile engelleme imkanınız olmayacak. Sadece içeriğinin çıkarılmasına yönelik mahkeme kararını ilgili iletişim sağlayıcılarına teker teker ulaştırmak zorunda kalacaksınız. Bu da sorunu çözmüyor. Peki ya mahkemeler ne yapıyor? İnternet sitelerini kapatma kararı alabiliyorlar. İşte biz bunun önüne geçiyoruz. Yasaklama söz konusu değil. Bilakis internet ortamının daha rahat kullanılmasını sağlayan bir mekanizma. Bizim buradaki temel amacımız tekrar ifade ediyorum; kişilik haklarının korunması, özel hayatın gizliliğinin korunmasıdır. Bizim yapmış olduğumuz düzenleme kesinlikle ifade edildiği gibi işte Çin, İran, Hindistan gibi ülkelerle kıyaslanamayacak düzeyde bir düzenleme değil. Zannedersem bu arkadaşlarımız bu bahsettikleri ülkelerdeki uygulamalardan haberdar değiller. Türkiye'deki uygulamalardan da haberdar değiller. Şu anda kişilik haklarının ihlaline yönelik olarak kapanan internet sitesi sayısı -mahkeme kararıyla tabii ki- bir elin parmaklarını geçmez, o kadar bile yok. Gerçeği herkes görecek, yasa uygulamaya girdiği zaman gerçeği herkes görecek."

Seçim bölgesi Karaman'da, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli ile çok sayıda partili eşlik ediyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan'dan Uçak Kaçırma Girişimi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement