Bakan Eker Malatya'da - Son Dakika
Güncel

Bakan Eker Malatya'da

Bakan Eker Malatya\'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, damacana sularıyla ilgili sorunlar karşısında Sağlık Bakanlığı'nın üzerine düşeni yaptığını belirtti.

25.07.2012 18:11

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, damacana sularıyla ilgili sorunlar karşısında Sağlık Bakanlığı'nın üzerine düşeni yaptığını belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Malatya Valiliği'ni ziyaret etti. AK Parti Malatya milletvekilleri Cemal Akın, Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin ile AK Parti il başkanı Bülent Tüfenkçi, Merkez ilçe başkanı Osman Güder, diğer ilgili ve yetkililerle birlikte Vali Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti. Eker, basın mensuplarının meraların kiralanmasıyla ilgili sorusunu cevapsız bırakıp, "Bu gibi konuları Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki toplantıda ele alacağız" dedi.

Bir basın mensubunun damacana içme sularındaki sorunla ilgili sorusuna karşılık Eker, Sağlık Bakanlığı'nın üzerine düşeni yaptığını belirtirken, "İçme suyunun denetimi ve ruhsatlandırılması bütünüyle Sağlık Bakanlığımızın takibi ve denetiminde. Sağlık Bakanlığımız da en iyi şekilde çalışıyor. Gıda ile konu bizde. Gerektiğinde firmaları da açıklıyoruz" şeklinde konuştu.

"Malatya sadece kayısıda kalmasın. Kayısıyı daha iyi bir noktaya taşımak için daha yapacağımızı işler var. Ama meyveciliğin diğer yetişenlerini de burada yaygınlaştırmamız lazım" diyen Bakan Eker, mono üründen poli ürünlere geçilmesi gerektiğini önerdi.

"Malatya'ya hipodrom yapılacak mı?" sorusuna karşılık Bakan Eker, "Her tarım işletmesi olan ve wt yetiştiren illerde hipodrom olacak diye bir kaide yok. Programımızda böyle bir şey yok. Ancak ihtiyaç varsa, bakılır" ifadelerini kullandı.

"Malatya'da iki gündür arkadaşlarımız tarımla ilgili toplantılar yapıyor. Bunu eylem ve uygulama planına dönüştüreceğiz. Hangi ihtiyaçlar var, hangisi acil, bunlar ne şekilde çözülecek, hangi birimle işbirliği halinde çözülecek bunlar ele alınıyor" diyen Bakan Eker, tarımda girdinin arttırılması için de çabalar gösterildiğini vurguladı.

Vali Ulvi Saran ise, giderek daha fazla tarıma önem verildiğini ifade edip, "Sayın bakanımız da ilimizdeki tarımla ilgili incelemelerde ve toplantı yapmak üzere buradalar. Sayın bakanımız da, tarımsal ekonominin daha iyi seviyeye gelmesi için üstün gayretler gösteriyor" şeklinde konuştu.

Vali Saran, Bakan Eker'e tepside kuru kayısı hediye etti.

Bir dizi programlara katılacak olan Bakan Eker, geceyi Malatya'da geçirdikten sonra sabah Elazığ'a gidecek. - MALATYA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement