Bakan Böhmer, Gaziantep'e Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Böhmer, Gaziantep'e Hayran Kaldı

Bakan Böhmer, Gaziantep\'e Hayran Kaldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

12.05.2012 15:33

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in davetlisi olarak Gaziantep'e gelen Almanya Federal Cumhuriyeti Entegrasyon, Göç ve Uyum'dan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, Gaziantep'i gezme fırsatı buldu.

Bakan Böhmer, Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) gerçekleşen 'Türkiye'nin ve Dünya'nın Gerçeği Uluslararası Sempozyumu'nun ardından Başkan Güzelbey ile birlikte Belediye tarafından kente kazandırılan Zeugma Mozaik Müzesi, Kültür Yolu, Mutfak Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Bayazhan Kent Müzesi'nin ardından Medusa Cam Eserler Müzesi ile Zincirli Bedesten'i de gezdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak Kültür Bakanlığı'na devri gerçekleştirilen, Dünya'nın En Büyük Mozaik Müzesi'ni gezen Bakan'a, Genel Sekter Yardımcısı İbrahim Evrim tarafından müze ve sergilenen eserler hakkında çeşitli bilgiler aktarıldı. Gaziantep'teki tarihi ve turistik mekanlardan çok etkilenen Böhmer, Bakırcılar Çarşısı'nı da ziyaret etti. El yapımı bakır işlemelerini çok beğenen Bakan, Bakırcılar Çarşısı'nda bir demirci dükkanına girerek usta ile birlikte demir dövdü. Tarih ve turizme kazandırılan projelerden dolayı Başkan Güzelbey'i tebrik eden Alman Bakan, Gaziantep hayranlığını gizleyemedi.

Bakan Böhmer'i gezi sonrası havaalanından uğurlayan Başkan Asım Güzelbey, Böhmer'e demir döverken çekilen fotoğrafını da armağan etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Böhmer, Gaziantep'e Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement