Bakan'a "Uygun Olmaz" Diyen İmama Sürgün - Son Dakika
Güncel

Bakan'a "Uygun Olmaz" Diyen İmama Sürgün

Sanatçı Murat Göğebakan'ın cenazesinde konuşma yapmak isteyen Bakan Çelik'i "Uygun olmaz" diyerek geri çeviren Müftü Halili Uzun Adana'dan Mersin'e sürüldü.

06.08.2014 08:28  Güncelleme: 17:34

Ada­na­’da sa­nat­çı Mu­rat Gö­ğe­ba­ka­n’­ın öğ­le vak­ti kı­lı­nan ce­na­ze na­ma­zı­nın ar­dın­dan Kül­tür Ba­ka­nı Ömer Çe­lik, ko­nuş­ma yap­ma­ya kalk­tı. Sey­han Müt­fü­sü Ha­lil Uzun, Ba­ka­n’­ı "Uy­gun de­ği­l" uyar­dı. Yat­sı na­ma­zın­dan son­ra Halil Uzu­n’­un ta­yi­ni Seyhan’dan Mer­si­n’­e çık­tı.

"CENAZE ŞOV YERİ DEĞİL"

Ada­na­’da se­çim­den se­çi­me or­ta­ya çı­kan Kül­tür ve Tu­rizm Ba­ka­nı Ömer Çe­lik, ce­na­ze na­ma­zı­nın kı­lın­ma­sı, du­ala­rın edil­me­si ve he­lal­lik ve­ril­me­si­nin ar­dın­dan, na­ma­zı kıl­dı­ran Sey­han Müf­tü­sü Ha­lil Uzu­n’­un elin­den ya­ka mik­ro­fo­nu­nu ala­rak ko­nuş­ma yap­tı. Mu­rat Gö­ğe­ba­ka­n’­ın ce­na­ze na­ma­zı­nı gö­nül­lü ola­rak kıl­dı­ran Uzun ise "Ce­na­ze şov ye­ri de­ği­l" di­ye­rek mü­da­ha­le et­ti.

MÜFTÜLÜK SANRTALİ KİLİTLENDİ

Sözcü'nün haberine göre; Ce­na­ze tö­re­ni­nin ar­dın­dan evi­ne dö­nen Müf­tü Ha­lil Uzun, Mer­si­n’­e ta­yi­ni­nin çık­tı­ğı­nı öğ­ren­di. 2010’da Sey­han İl­çe Müf­tü­lü­ğü gö­re­vi­ne baş­la­yan Ha­lil Uzun, çev­re­sin­de se­vi­len bir isim. Ta­yi­nin du­yul­ma­sı­nın ar­dın­dan te­le­fo­na sa­rı­lan Sey­han­lı­la­r’­ın Müf­tü­lük san­tra­li­ni kit­le­di­ği be­lir­til­di. Bir di­ğer id­di­aya gö­re ise Uzun ile ara­sı bo­zuk olan İl Müf­tü­sü Arif Gök­çe, Ba­ka­n’­la tar­tış­ma­yı fır­sa­ta dö­nüş­tür­dü.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA VAR

Adana Valiliği, bazı basın organlarında yer alan sanatçı Murat Göğebakan'ın cenaze namazına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sanatçı Murat Göğebakan'ın cenaze namazı ve sonrasında geçtiği iddia edilen asılsız isnatların, bir yerel gazete, internet siteleri ve bugün de ulusal bir gazetede haber yapıldığı belirtildi.

"Binlerce kişinin huzurunda canlı yayın yapan televizyonlar ve basın mensuplarının gözü önünde bizzat protokol mensuplarının şahit olduğu cenaze töreninde tamamen uydurma iddialar haberleştirilmiştir" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlçe Müftüsü Halil Uzun kendi konuşmasından sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e yaka mikrofonunu uzatarak, konuşma yapmasını teklif etmiş ve bakanımız tarafından da törene uygun kısa bir konuşma yapılmıştır. Ayrıca adı geçen ilçe müftüsünün tayini, Diyanet İşleri Başkanlığınca 31 Temmuz perşembe tarihli işlemle (cenaze töreninden iki gün önce) Mersin Yenişehir İlçe Müftülüğü'ne yapılmıştır."

Bakan\'a "Uygun Olmaz" Diyen İmama Sürgün
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bakan'a 'Uygun Olmaz' Diyen İmama Sürgün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • BİR KUL: İMAMA BUNU YAPAN CEMAATE NE YAPMAZKİ. . . 66 2 Yanıtla
  • cotanak: İste bunların adalet bölümü, türk milleti bu adaleti seviyor 46 6 Yanıtla
  • vatan: ama imamda ayıp etmiş bırak bakan konuşsun fetva versin belkide murat göğebakana cennet için bilet bile verirdi 41 8 Yanıtla
  • erdogan göktaş: her kim makam ve mevkisini nefsi icin kullanıyorsa ALLAH cc belasını versin 46 0 Yanıtla
  • anadolu: ömer çeliği kırbaçlamaksa maksadınız yada mensubu olduğu partiyi lütfen başka sahaya yarştırın eşşenizi 14 24 Yanıtla
    CHN: Sen de haktan yana değil de menffatten yana davranıyorsun, sür eşşeğini cehendeme. . . 2 0
  • a.öz: bir akpli vekil vefat etmiş sorgu melekleri gelmiş geldikleri gibi geri dönmüşler diger meleklek neden diye sormuşlar '' sürekli konuşuyor siz benim kim oldugumu biliyormusunuz ? yakında bakanım arar burdan çıkarım sizde doguda kendinize yer begenirsiniz yok biz ikdıdarda böyle icraat yaptık şöyle yaptık diyip duruyor biraz yanlız kalırsa öldügünü anlar belki'' akp kendini her yerde ve her mekanda sadece onların konuşma hakkı var sanıyor 27 9 Yanıtla
  • AK1454: AKP YAPMAZ ÖYLE ŞEY. PARALEL YAPMIŞTIR. 18 10 Yanıtla
  • anadolu: son dakika haberlerini bu siteden okur inanırdım ama olayın içiinde olan bir kişi olarak nasıl bir haber sitesi olduğunu şimdi daha iyi farkettim müftü gecen hafta kendinden hariç yaklaşık 200 müftününde olduğu gibi rotasyon nedeni ile zaten mersine terfi etmişti be heyy gafiller yazıkkk size müftünün geçmişine baktiğini z zaman her insanın olduğu gibi ve - leri mevcuttur hangimizin yok ki ama sizin derdiniz ömer çelik ise bari dini mevzuları karıştırmayın gerçi dinde samimi olmak yada merhuma karşı samımı olmak sizin için ne kadar önemli maşa olmammalısınız 12 16 Yanıtla
    adana: müfti rotasyondan gitmedi. 5. yılı dolmadan rts. girmez. geçirdiği soruşturmalardan gitti. bu oyun olsa gerek. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement