Bakan, 2. Fakülte Binasını Müjdeledi - Son Dakika
Güncel

Bakan, 2. Fakülte Binasını Müjdeledi

Bakan, 2. Fakülte Binasını Müjdeledi

Bakan Çağlayan fakülte binasını açtı.

06.07.2012 10:47

Selçuk Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi binasının resmi açılışı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı bir törenle gerçekleştirildi. Cengiz Holding tarafından finanse edilerek 1.5 yılda tamamlanan fakülte binası, 9 bin metrekare kapalı, 27 bin metrekare de açık ve yeşil alana inşa edildi.

Açılışa Bakan Zafer Çağlayan'ın yanı sıra Konya Vali Vekili Sefa Çetin, Konya Milletvekilleri Harun Tüfekçi ve Hüseyin Üzülmez, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengeloğlu, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Seydişehir protokolü, dekanlar, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

27 BİN MİTREKARE AÇIK VE YEŞİL ALAN

Törenin açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengeloğlu, fakülte binasına ilişkin bilgi verdi. Bunanın yapımına 23 Kasım 2009'da başlandığını belirten Prof. Dr. Çengeloğlu, "Tamamı Cengiz Holding tarafından finanse edilerek 1.5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan fakülte binası, 9 bin metrekare kapalı alan, 27 bin metrekare de açık ve yeşil alana sahiptir. Bina modern yapısı ve Selçuklu mimari özelliklerini taşıyan görünümü ile bugün emsalleri arasında örnek gösterilebilecek konumdadır. Toplam 4 kat olarak tasarlanan fakülte binamızda, 24 derslik, 40 idari ve akademik personel odası, 4 amfi, 3 laboratuvar, 1 kütüphane, her bölüm için özel olarak tasarlanan 3 seminer odası, yemekhane ve kantin bulunmaktadır. Gerek ısıtma ve havalandırma sistemleri gerekse bina içi tasarımda son teknoloji ürünleri kullanılmıştır." dedi.

CENGİZ, "SEYDİŞEHİR'E HİZMET İÇİN BURADAYIZ"

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ise Seydişehir'e hizmet için geldiklerini belirterek, "Seydişehir'le iyi ilişkiler kurup yatırımlar yaptık. Alüminyum fabrikasını aldıktan sonra 7.5 yılda 265 milyon dolar yatırım yaptık. 200 milyon dolar daha yapacağız. Fabrikamızı dünya teknolojisiyle tanıştırdık. Bakanımız da bizleri çok destekledi. Sanayiyi de çok iyi destekliyor. Seydişehir'e hep destek vermek için bir buradayız. Bugün burada açtığımız okul da ilçemize önemli bir hizmettir. Okulumuz milletimize, devletimize hayırlı olsun." dedi.

REKTÖR GÖKBEL, "NE KADAR ÖVÜNSENİZ AZDIR"

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise "Binanın tüm finansmanını sağlayan ve bizlere böylesi güzel bir eğitim kompleksi kazandıran Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Cengiz başta olmak üzere kendilerinin nezninde ailesine ve tüm holding yöneticilerine, önceki rektörümüz Sayın Prof. Dr. Süleyman Okudan'a ve emekleri geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Mehmet Cengiz emin olun ki burada, bilimin ışığında yetişen her evladınız sizi yaşamınız boyunca saygı ve minnetle anacaktır. Üniversitemize kazandırdığınız bu unutulmaz eser, ülkesine hizmet etmek isteyen binlerce genç fidanın büyüyüp, yeşerdiği bir eğitim yuvası olacaktır. Bu güzel eserinizle ne kadar övünseniz azdır." Dedi.

BAKAN ÇAĞLAYAN, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNİ MÜJDELEDİ

Kendisini fahri Konyalı kabul ettiğini belirten Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Hem Konya hem Seydişehir benim için çok önemli. Geçmiş dönemlerden gelen son derece iyi dostluklarımız ve kardeşliklerimiz var. Biraz önce milletvekilimiz Harun Tüfekçi Cengiz Holding'ten buraya bir de Sağlık Bilimleri Fakültesi istedi. Ben de otururken Sayın Mehmet Cengiz'e sorduk. Buradan müjdeliyorum. Yeni bir fakülte yapılması konusunda sizler adına ülkemiz adına söz aldım. Hayırlı olsun şimdiden. Tekrar Cengiz holdinge teşekkür ederim. Veren el alan elden üstündür. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. İnsanın bir ömür boyu amel defterini açık tutan bu eserlerdir." diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından fakülte binasının açılışına geçildi. Bakan Çağlayan ve beraberindekiler, hep birlikte fakülte binasının açılış kurdelesini kesti. Protokol üyeleri 4 katlı fakülte binasında incelemelerde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakan, 2. Fakülte Binasını Müjdeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement