Denizli Bahçeşehir Kolejinde Güvenli Okul Projesi Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Denizli Bahçeşehir Kolejinde Güvenli Okul Projesi Anlatıldı

Denizli Bahçeşehir Kolejinde Güvenli Okul Projesi Anlatıldı

Denizli Bahçeşehir Kolejinde Güvenli Okul Projesi ile ilgili toplantı düzenlendi.

14.02.2014 16:25  Güncelleme: 19:49

Denizli Bahçeşehir Koleji’nde yapılan Güvenli Okul Projesi ile ilgili toplantıya Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, City Security Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, Denizli Bahçeşehir Koleji Müdürü Zerrin Altunkaya Saygılı ve okul müdürleri katıldı. Toplantı öncesi Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, City Security Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk’e plaket verdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, okullarda şiddetin önlenmesi için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Her konuda öğrencilerimizin şiddetten uzak kalması için çalışıyoruz. Ancak ergenlik dönemi ve sonrasında bazı gençlerimizde sıkıntılar olabiliyor. Okul dışındaki yanlışları da takip ederek velilerle işbirliği yapmak gerekir. Okul içinde huzurlu güvenli ortamda eğitimleri sürdürmeli. Hem bilgi yüklemesi hem de hayata karşı sorumluklarını çocuklarımıza vermeliyiz” dedi.

City Security Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk de Güvenli Okul Projesi’nin eğitim, denetim ve akreditasyon projesi olduğunu belirterek şunları söyledi: “Öncelikle eğitim çalışmasıyla proje anlatılır. Güvenlik açısından okullarımız denetlenir. Daha sonra akredite edilir. Güvenli okul, öğretmen öğrenci okul çalışanların ve velilerin fiziksel ve sosyal olarak kendilerini özgür hissetmeleridir. Okuldan okula değişir. Okulda öyle bir iklim olur ki herkes kendisini iyi hisseder. İnsan ihtiyaçları sıralamasında bile güvenlik ikinci sırada gelmektedir. İnsanlar kendilerini güvenli hissetmek ister. Eğer güvenli bir çevrede yaşamıyorsak diğer ihtiyaçlarımızı da düşünemeyiz.”

Ülkemizde okulların çevresinde meydana gelen olayların maalesef çok kayıt altına alınmadığını anlatan Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Okullar ve diğer kurumlarla ilgili düzenli kayıt tutulamıyor. Resmi rakamlara göre okulların yüzde 62’sinde şiddet olaylarına rastlanıyor. Bu aslında çok daha yüksek bir rakam olabilir. Okullarda fiziksel şiddet, sözlü şiddet, psikolojik şiddet gibi şeyler kendisini gösteriyor. Bunun önlenmesi için çalışmalara hız verilmeli.”

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Denizli Bahçeşehir Kolejinde Güvenli Okul Projesi Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement