Bahar Şenliği'nde Barış Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Bahar Şenliği'nde Barış Çağrısı

Bahar Şenliği\'nde Barış Çağrısı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'nde BDP tarafından 'Bahar ve Barış Şenliği' düzenlendi.

31.03.2013 17:41  Güncelleme: 11:14

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'nde BDP tarafından 'Bahar ve Barış Şenliği' düzenlendi. Irak sınırı yakınında düzenlenen şenlikte konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, aşiretlere seslenerek barış sürecine destek vermelerini istedi.

Saat 10.00'dan itibaren şenlik alanına gelenlerin üzerleri, jandarma tarafından tek tek arandı. Şenliklere BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu, BDP PM üyesi Sıdık Akış, Abidin Eriş, BDP'li ilçe ve belde belediye başkanları, STK temsilcileri ve yaklaşık bin kişi katıldı. Miting havasında geçen şenliklerde konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan bölgede bulunan aşiret liderlerinin barış sürecine destek vermesini istedi.

'KÜRTLERİN YOLU HAK YOLUDUR'

Kürtlerin yolunun hak yolu olduğunu belirten Milletvekili Canan, "Türkiye olarak önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu sürecin adın çözüm sürecidir. Çözüm sürecinde herkesin bazı sorumlulukları vardır. Biz de sadece BDP olarak değil, tüm Kürt halkı olarak çözüm sürecinden umutluyuz. Şuana kadar yaşanan gelişmelerde BDP üzerine düşeni yapmıştır. Kürt halkı yapması gerekeni yapmıştır. Sayın Öcalan yapması gerekeni yapmış ve siyasetin yolunu açmıştır. Derecik'ten Ankara'ya, CHP ve MHP'ye çağrı yapıyorum. Sadece Ankara'da konuşmayın. Gelin Derecik'te barış annelerinin gözlerinin içine bakarak konuşu.Gelin buradaki insanların karakterlerini yerinde görerek konuşun. Kürt halkının talepleri vardır. Burada hükümet ve devlet yetkilerine de sesleniyorum. Madem barış ve çözüm süreci yaşayacağız. Artık bu yollardaki barikatları askeri arama noktalarını kaldıralım. Birbirimize güvenelim. Barış elini geri çevirmeyelim" dedi.

Şenlikler yerel sanatçıların Kürtçe seslendirdikleri şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahar Şenliği'nde Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement