Bağımsız Aday Av. Dilek Aras Grevdeki İşçileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bağımsız Aday Av. Dilek Aras Grevdeki İşçileri Ziyaret Etti

Bağımsız Aday Av. Dilek Aras Grevdeki İşçileri Ziyaret Etti

Arnavutköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı Av. Dilek Aras bir haftadır grevde olan Greif fabrikası işçilerini ziyaret etti.

17.02.2014 21:44

Hadımköy'de bulunan Greif çuval fabrikasında çalışan işçiler taşeron çalıştırmanın tamamen son bulması ve taşeronda çalışan işçilerin kadroya geçirilmesi, TİS taslağında ücret ve sosyal haklara dair taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle bir haftadır grev yapıyor.

"Anayasa mahkemesine iptal davası açılmalıdır"

650 işçinin grevde olduğu fabrikada işçilerin temsilcileriyle bir araya gelen Arnavutköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı bir açıklama yaparak, "Ben siyasi kimliğimi bıraktım ve bir avukat olarak sizleri dinlemeye geldim. Sizin bu yaşadığınız sorunlar aslında bir çok yerde var. Belediye Kanununun 14'ncü maddesi ve İş Kanununun 2. maddesine eklenen 8. ve 9. fıkraları neticesinde taşeronlaşmanın önü açılmıştır. Ak Parti hükümeti döneminde eklenen bu iki değişiklik ile işverenler taşeron işçi çalıştırmak konusunda yasal serbesti kazanmıştır. Taşeron işçiler neredeyse bütün sosyal ve insani haklardan mahrum bırakılmıştır. Bunların düzeltilmesi gerekmektedir. Bu mağduriyetin toptan giderilmesi için Anayasa mahkemesine iptal davası açılmalıdır. Çünkü bu kanun hükümleri anayasaya aykırıdır. Bu konuda tüm işçi sendikalarının gereğini yapması gerekir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı değişiklik tasarısını torba yasaya dahil ettiklerini söylemişti ancak halen bir netice ortaya konmamıştır. Yeri geldiğinde tüm kanunlarda ve hatta Anayasa'da yıldırım hızıyla yapılan olağanüstü değişikliklere şahit oluyoruz. Ancak maalesef taşeronlaşmaya izin veren maddeler nedense bir türlü kaldırılmamıştır.' dedi.

"Kurum ve kuruluşların samimiyetinden şüphe duymaktayım"

Taşeron işçilere seslenen Av. Dilek Aras, her hakkın ancak hukuki zeminde aranması gerektiğini aksi halde haklıyken haksız duruma düşme tehlikesinin bulunduğunu, bu anlamda işçilerin kendilerini kimseye kullandırmamaları gerektiğini ve hukuk mücadelesi veren her işçinin sonuna kadar yanında olacağını belirtti. Hak mücadelesinde en güçlü silahın hukuk olduğunu söyleyen Av. Dilek Aras "Burada yaşanan şey bir vakadır. Oysa sorun yalnızca bu vakadan ibaret değil bizatihi İş Kanunu'na sorunlu maddeleri ekleyen zihniyet ve bu maddeleri kaldırmaktan imtina eden hükümettir' ifadelerini kullandı. Aras, " Yargıtay'ın taşeron işçilerin lehine verdiği onca karar varken halen Anayasa'ya aykırı olan bu bahsettiğim kanun hükümlerinin değişmeyişi izaha muhtaçtır. Bu konuda mücadele verdiğini söyleyen tüm kurum ve kuruluşların samimiyetinden şüphe duymaktayım" diye konuştu.

Arif Sapmaz/ Arnavutkoyhaberleri.com

Kaynak: Ziyaretçi

Son Dakika Güncel Bağımsız Aday Av. Dilek Aras Grevdeki İşçileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement