Bağcılar'da Pazarcılara Yaka Kartı Uygulaması - Son Dakika
Güncel

Bağcılar'da Pazarcılara Yaka Kartı Uygulaması

Bağcılar\'da Pazarcılara Yaka Kartı Uygulaması

Bağcılar Belediyesi, vatandaşların rahat ve güvenli alışveriş yapabilmesi için pazar esnafına yaka kartı dağıttı.

12.02.2013 01:42

Bağcılar Belediyesi, vatandaşların rahat ve güvenli alışveriş yapabilmesi için pazar esnafına yaka kartı dağıttı. Esnafa yaka kartı takan Başkan Lokman Çağırıcı, "Sorun yaşayan müşteriler, pazarcının kartından kimliğini tespit edip bize bildirecek" dedi.

Bağcılar Belediyesi, vatandaşların rahat ve güvenli alışveriş yapabilmeleri için halk pazarına yeni düzenlemeler getirdi. Vatandaşların halk pazarında daha rahat ve güvenli alışveriş yapabilmesi için esnafa yaka kartı uygulamasını getiren Bağcılar Belediyesi, bu sistemi her pazarda uygulayacak. Uygulama ile pazar alışverişine gelen vatandaşlar, şikayetlerini yaka kartlarındaki isimlere ve numaralara göre belediyeye bildirecek. Bağcılar Hürriyet pazaryeri esnafına ücretsiz yaka kartı dağıtan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, esnafa yaka kartı taktı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, pazara gelen vatandaşların alışveriş yaparken bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Bu sıkıntıların bazıları da esnaf ve müşteri arasında ki karışıklıktı. Artık müşteriler kiminle konuşup konuşmadığını daha iyi bilecek. Sorun yaşayan müşteriler pazarcının kartından kimliğini tespit edip bize bildirecek. Bu yüzden de sıkıntıları daha aza indirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Lokman Çağırıcı ile birlikte pazarları denetleyen Pazarcılar Esnaf Odaları Başkanı Mesut Şengün ise uygulamayla ilgili, "Pazaryerleri yönetmenliğine göre pazarcı esnafımızın önlük ve yaka kartı takması gerekiyor. Yaka kartı sayesinde alışveriş yaparken bir sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız ilgili yerlere iletebilecekler. Bu uygulama vatandaşlarımızı çok rahatlatacağına inanıyorum" dedi.

"Müşteriler beğenmezse şikayet etsin" diyerek uygulamayı desteklediklerini söyleyen pazarcı Sadettin Can ise "Bu çok güzel bir uygulama olduğu gibi tam da yerinde olmuş,

Bu uygulama sayesinde hiç olmazsa insanlar daha düzgün bir şeyler satar. Bunu destekliyorum" şeklinde konuştu.

Tuncay Kaplan isimli bir esnaf ise uygulamayı beğendiklerini belirterek, her pazarda uygulanmasını istediklerini söyledi.

Pazardan alışveriş yapan Cevat Demirci de memnun kalmadığı bir durumda esnaf hakkında şikayette bulunabileceğini belirterek, "Vatandaş bazen üstüne güzel altına çürükleri koyan ya da geçen haftanın meyvelerini satan pazarcılarımız var. Eğer bunlarla karşı karşıya kalırsam

şikayet edebilirim" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bağcılar'da Pazarcılara Yaka Kartı Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement