"Babanın 'Köpek' Olduğu Diziler" - Son Dakika
Güncel

"Babanın 'Köpek' Olduğu Diziler"

"Babanın \'Köpek\' Olduğu Diziler"

Sıtkı Aslanhan, ailelerin sadece eğitim alanında başarılı olması için çocukları ile ilgilendiğini belirtti.

08.10.2012 11:01  Güncelleme: 11:32

Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, ailelerin sadece eğitim alanında başarılı olması için çocukları ile ilgilendiğini belirterek, "Sevgiden mahrum kalan çocuklar ailelerinden nefret eder hale geldi" dedi.

Toplumun yıllardan beri çocuk yetiştirmede kandırıldığına dikkat çeken Aslanhan, "Bize babanın 'köpek' olduğu dizileri seyrettirdiler yıllardır. Soruyorum size çocuk bu diziyi izledikten sonra babasına saygı duyar mı?" ifadelerini kullandı.

1983 yılından bu yana 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Etkinlikler kapsamında son olarak konferans düzenlendi. Ünye Gösteri Merkezi'nde düzenlenen konferansa Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Ünye Müftüsü Aydın Yığman, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta, günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalar yapmak üzere kürsüye gelen Ünye İlçe Müftüsü Aydın Yığman, "Herkes kötülüğü ortadan kaldırmak ve iyiliği yaymak için çaba sarf etmek zorunda. O yüzden her Müslüman dinin görevlisi" diye konuştu.

Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan'ın sunum yaptığı konferans, büyük beğeni topladı. Konuşmasında çocukların neden ailesinden nefret ettiğini ve neden başka yerde mutluluk aradığını sorgulayan Sıtkı Aslanhan, "Çocuklar neden ailesinden nefret ediyor? Neden siz değerli ailelerin yüzüne bile bakmadan odasına giden bu çocuklarımız, başkaları için intihar edebilecek duruma geliyor? Bizimle bir kelime bile paylaşmayan bu çocuklarımız neden başkaları ile bu kadar samimi ve mutlu? Çünkü anne baba olarak onların sadece eğitim başarısı ile ilgilendik. Tabi bunu yaparken de çocuğumuzun ahlak, saygı, sevgi problemleriyle hiç ilgilenmedik. Ben hiçbir velinin sevgiyi saygıyı çocuğuma nasıl öğretirim diye kaygı duyduğunu görmedim. Bütün velilerimiz okusun, çalışsın, iyi bir işi olsun, iyi bir arabası olsun deyip hep dünya için bir şeyler istiyor. Peki ya bu çocuk saygıyı, sevgiyi nereden alacak? İşte bu yüzdendir çocuklarımızın mutluluğu dışarıda araması. Çocuk eve geldiğinde annesiyle konuşmak istiyor ama annesi 'git başımdan işim var' diyor. Babası ile konuşmak istiyor 'televizyon izliyorum git annenle konuş' diyor ve başından gönderiyor" diye konuştu.

"KANDIRILDIK"

"Biz yıllardan beri çocuk yetiştirmede kandırıldık" diyen Sıtkı Aslanhan şöyle devam etti: "Bize babanın 'köpek' olduğu dizileri seyrettirdiler yıllardır. Soruyorum size çocuk bu diziyi izledikten sonra babasına saygı duyar mı? Bütün gençlerimiz depresyonda. 2011 yılı içerisinde tam 35 milyon adet depresyon hapı satılmış. Bir aile 7 gün içerisinde yani 1 haftada kendi aralarında sağlıklı bir şekilde 24 dakika iletişim kurabiliyormuş. Düşünebiliyor musunuz? Ben diyorum ki akşamları yarım saat bir saat çay saati yapın veya huzur saati yapın. Adını ne koyarsanız koyun ama kendi aranızda ki iletişimi arttırın. Çocuğunuz başka şeylerle ilgileneceğine, başkalarında mutluluk arayacağına, sizinle ilgilensin ve sizinle mutlu olsun."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Babanın 'Köpek' Olduğu Diziler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement