Babadağ 'dan 3 Ayda 20 Bin Uçuş - Son Dakika
Güncel

Babadağ 'dan 3 Ayda 20 Bin Uçuş

Babadağ \'dan 3 Ayda 20 Bin Uçuş

Fethiye'deki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan 3 ayda 20 bin uçuş gerçekleşti.

17.07.2012 10:09

Fethiye'deki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan 3 ayda 20 bin uçuş gerçekleşti. Ölüdeniz'in eşsiz güzelliğini keşfetmek için 14 bin ikili, 5 bin ise tekli uçuş yapıldı.

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ndeki 1970 metrelik Babadağ'dan yamaç paraşütü atlayışları hız kesmeden devam ediyor. Kullanılan pistler ve manzarasıyla dünyanın en iyi atlayış noktalarından biri olarak kabul edilen Babadağ'dan, sezonun ilk 3 ayında 14 bin 109 tandem (pilotla ikili atlayış), 5 bin 717 single (tekli) atlayış gerçekleştirildi.

Yamaç paraşütü ile Babadağ'dan atlayış yapan binlerce macera tutkunu eşsiz bir manzara eşliğinde havada rengarenk görüntüler oluşturan paraşütleriyle Ölüdeniz'in eşsiz güzellikteki Belcekız Plajı'na iniyor. Atlayışlarının her anını kayda alan yerli ve yabancı turistler, aynı zevki yaşamak için tekrar tekrar Babadağ'a çıkıyor. Bu eşsiz manzaranın tadını çıkarmak isteyen maceraperestlerin gökyüzündeki yolculukları ise yaklaşık yarım saat sürüyor.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ve Fethiye Güç Birliği Başkanı Akif Arıcan, Babadağ'ın işletmesini aldıktan sonra paraşüt pistlerini dünya standartlarına getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Mart ayında yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle 15 gün atlayış yapılamadığını söyleyen Arıcan, tüm olumsuzluklara rağmen Kasım ayı konuna kadar 60 bin rakamını aşmak istediklerini ifade etti.

En büyük hedeflerinin teleferik projesini hayata geçirmek istediklerini anlatan Arıcan, 'Bütün enerjimizi teleferik projesi üzerine yoğunlaştırdık. Bu yıl yapılacak ihale ile birlikte 2013 yılı sonunda Babadağ'a teleferikle çıkmayı hedefliyoruz. Bu proje ile Babadağ'a çıkış sayısını 300 bine çıkarmayı planlıyoruz' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babadağ 'dan 3 Ayda 20 Bin Uçuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement