Aziz Yıldırım Salonu Terk Etti - Son Dakika
Güncel

Aziz Yıldırım Salonu Terk Etti

Aziz Yıldırım Salonu Terk Etti

Aziz Yıldırım şike davasında konuşan Cihan Oskay'ın ifadelerine sert tepki gösterdi.

30.04.2012 15:21  Güncelleme: 19:30

"futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 10'u tutuklu 93 sanık açılan davanın 13. duruşması görülmeye devam ediyor. Duruşmada tanıklar dinleniyor. Tanık Cihan Oskay'ın iddiaları salonda gerilime neden oldu. Yıldırım salonu terk etti. Başkan Ekinci buna sert tepki gösterdi.

CHP'LİLER DE DURUŞMA

Duruşmayı aralarında Ali Koç, Nihat Özdemir, Murat Özaydınlı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda Fenerbahçe yöneticisi de izliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve bazı CHP'li milletvekilleri de duruşmanın öğleden önceki bölümüne izleyici olarak katıldı. Gazeteci Uğur Dündar da duruşmayı izledi. Dündar verilen arada bir süre Aziz Yıldırım ile sohbet etti.

"NE OLDUYSA BU TOTEMDEN OLDU"

Duruşmada tanık olarak dinlenen İstanbul Büyükşehir Belediye spor Futbolcusu Can Arat, "Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarıyla ilgili hiçbir bilgim yok. Hiçbir şeye tanık olmadım. Ali Kıratlı'yı Fenerbahçe 'de oynadığım dönemden tanırım. Maç öncesi telefonla görüşmem bir totemdir. Fenerbahçe maçı öncesi Cemil (Turan) Abi aradı, konsantremi bozmamak için telefonu açmadım. Zaten aramalarda talepler olmuyor. Cemil Turan'la yaptığım görüşmede geçmiş olsun dedim. Ne bir teklif aldım ne de kabul ettim" dedi. Arat'ın totem olduğunu iddia etmesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci gülerek, "Ne olduysa bu totemden oldu" diye konuştu.

ŞİKE DEĞİL ŞAKA

Duruşmada tanık olarak dinlenen davanın tutuksuz sanıklarından Abdullah Başak'ın ablası Ruken Başak iddianamedede yer alan 'Mini Cooper' marka otomobiliyle ilgili sorulara cevap verdi. Heyecanlı olduğu gözlenen Ruken Başak "Benim zaten Mini Cooper'ım vardı. Ancak üst modelini istiyordum. Ağabeyimden tanıdıkları olduğu için indirim amaçlı yardım istedim. Maddi olarak da bu konuda yardım etti. Abdullah gözaltına alındığında polislerin beni arabamı sordukları ve isteklerini öğrendim. Polisler daha sonra Göztepe'de bulunan evime gelerek garajdaki Mini Cooper'mı aldılar. 3 ay mini aracıma el konuldu. Ancak şu an söz konusu aracı kullanıyorum" dedi. Sorular üzerine Başak, "Ben ısrarla mini Cooper istedim. Mini Coopera zaafım var" diye cevap verdi.

İddianamede yer alan sanıklardan Bülent İşcan ile Abdullah Başak arasında geçen ve Bülent İşcan'ın "Arabayı kendi üzerine yapmayacaksın Ruken'in üzerine yapacaksın. Başak'ın da hayır o benim arabam..." şeklindeki tapelerin hatırlatılması üzerine Ruken Başak da, "Ağabeyim esprili biridir. Şakasına bile 'Benim arabam" demiştir. O yüzden Bülent Bey öyle tepki göstermiş olabilir. 3 Temmuz'da Mini Cooper benim garajımdaydı. Çünkü benimdi" diye cevap verdi.

"AZİZ YILDIRIM'IN TALİMATIYLA ŞİKE" İDDİASI

Tanıklık sırası Cihan Oskay'a gelince Aziz Yıldırım'ın avukatları itiraz etti. Mahkeme Başkanı bu talebi kabul etmedi. Bunun üzerine Oskay kürsüye çağrıldı. Aziz Yıldırım'ın itiraz etti ancak bu itiraz da kabul edilmedi. Tanık Cihan Oskay, "Şike ve teşvikle ilgili bilgim var. Fenerbahçeliyim, kongre üyesi değilim. Önceden spor yazarıydım" diyerek sözlerine başladı. 2001 yılında Fenerbahçe'nin şike yaptığını öne süren Oskay, "2000-2001 yılında Aziz Yıldırım'ın talimatıyla Samsun-Fenerbahçe maçında şike yaptım" deyince Aziz Yıldırım ve kardeşi Ali Yıldırım salonu terk etti. Aziz Yıldırım'ın salonu terk etmesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, "Herkes haddini bilecek salonu terk edenlerin isimlerini alın" dedi.

Cihan Oskay iddialarına şöyle devam etti: "Şike için 2000 yılında bana parayı Tamer Yelkovan ve Aziz Yıldırım vermiştir. 25 Mayıs 2011'de Sadri Şener'e cezaevinden faks gönderdim. Eskişehir-Fenerbahçe, Eskişehir -Trabzonspor maçına ilişkin faks çektim. Sezer Öztürk şike karşılığı transfer olmuştur. 2001 yılından sonra da Ali Akdeniz bu şekilde transfer olmuştur" dedi.

"SİYASET FUTBOLA SİRAYET ETMİŞ DURUMDA"

Bu arada İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan CHP milletvekili Umut Oran, HSYK tarafından davanın 3. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılması gerektiğine ilişkin karar bulunmasına rağmen davanın 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldüğünü belirtti. CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Umut Oran ve Kadir Ögüt, Futbolda Şike davasının görüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Oran, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) Futbolda şike davasının 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğine ilişkin kararı bulunduğunu belirtti. HSYK'nın kararına ilişkin belgeyi basın mensuplarına gösteren Oran, birilerinin futbolun içine el atmış durumda olduğunu öne sürdü. Oran, "Bu güç, futbolu kontrol altına almaya çalışıyor. Siyaset futbola sirayet etmiş durumda. Futbol klüpleri de birbirleri ile uğraşacaklarına bu sonucu doğuran sebep nedir, siyasi iktidardır veya işte siyasi güçlerin arkasındaki güçlerdir. veya siyasi iktidarın içerisindeki güç kavgalarıdır. Futbol klüpleri de bir araya gelmeleri lazım. Bu mağduriyetlerini milyonlar adına ortak akılla, sağduyuyla o zaman bu sonucu doğuran siyasi iktidardan hesabı sormaları gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aziz Yıldırım Salonu Terk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement