Aziz Yıldırım'ın Kaç Yıl Hapsi İstendi? - Son Dakika
Güncel

Aziz Yıldırım'ın Kaç Yıl Hapsi İstendi?

Aziz Yıldırım\'ın Kaç Yıl Hapsi İstendi?

Savcı, Aziz Yıldırım'ın 6 maçta şike, 3 maçta teşvik iddiasıyla hapsini istedi. İşte Yıldırım için istenen ceza.

01.06.2012 19:41  Güncelleme: 08:12

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'nun tahliye talepleri reddedildi.

Futbolda şike davasının 19. duruşması sona erdi. Ali Kıratlı, Ahmet Çelebi, Sami Dinç, Haldun Şenman ve Bülent İşçen tahliye edilirken duruşma, 25 Haziran'a ertelendi.

ŞİKE VE TEŞVİK, TEK SUÇ SAYILDI

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, 260 sayfalık esas hakkındaki görüşünün, 93 sanık hakkındaki istemlerini içeren bölümünü okudu.

Ermertcan, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 11. maddesinde tanımlanan suçları, bir suç işleme kararının icrası kapsamında değişik zamanlarda, birden fazla işleyen sanıklar hakkında, cezayı dörtte birinden dörtte üçüne kadar artırıp tek ceza verilmesini öngören yasa maddesinin uygulanmasını istedi.

Söz konusu madde şu şekilde:

''Bu maddede tanımlanan suçların, bir suç işleme kararının icrası kapsamında değişik zamanlarda birden fazla işlenmesi halinde bunlardan en ağır cezayı gerektiren fiilden dolayı verilecek ceza, dörtte birinden dörtte üçüne kadar artırılarak tek cezaya hükmolunur''

SAVCI, AZİZ YILDIRIM İÇİN 13 YIL İSTEDİ

Buna göre esas hakkındaki görüşte Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ''haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak'', ''şike'' ve ''teşvik primi vermek'' suçlarından 3 yıl 10 ay 15 gün ile 13 yıl 10 ay 15 gün arasında hapis cezasına çarptırılması öngörüldü.

Esas hakkındaki görüşte Sadri Şener için de ''teşvik primi vermeye teşebbüs etmek'' suçundan 9 ay ile 2 yıl 3 ay arasında hapis cezası istendi.

Mütalaada şike ve teşvik tek suç olarak değerlendirildi.

OLGUN PEKER

Davanın bir numaralı sanığı olan Giresun spor eski başkanı Olgun Peker'in ise şike davasından beraati istendi. Savcı, Olgun Peker'in 'silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek' suçundan ise cezalandırılmasını istedi.

SADRİ ŞENER

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener için de ceza talebi var. Şener'in; A.Gücü-F.Bahçe maçından beraatini isteyen savcı, Sivasspor-F.Bahçe maçı için ise ''teşvik primi vermeye teşebbüs etmek'' ve ''belirli bir spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin etmek'' suçlarından 1 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

SERDAR ADALI

Mütalaada Beşiktaş Yöneticisi Serdal Adalı'nın, şike suçundan 4 yıl 6 ay hapsi istendi.

CEMİL TURAN

Savcı, hakkında 4 maçta şike yaptığı iddiası bulunan Fenerbahçe Şube Koordinatörü Cemil Turan'ın, beraatini istedi. Gerekçe olarak ise 'kesin ve inandırıcı deliller olmaması' gösterildi. Ancak Turan'ın, Aziz Yıldırım liderliğindeki örgüte üye olmak suçundan 6 yıl hapsi isteniyor.

BÜLENT UYGUN

Eskişehirspor eski teknik direktörü Bülent Uygun hakkında ise '2 maçta şike yapmak 1 maçta da teşvik primi vermek ve örgüte üye olmak' suçundan 10 ila 10 yıl 6 ay arası hapsi istendi.

EMENİKE

Savcı, sanıklardan futbolcu Emenike'nin, duruşmaya gelmemesi nedeniyle bu davadan ayrılarak başka bir kamu davasında yarılanmasını talep etti.

Savcı, mütalaasında şu isimlerin de hapis cezası almasını talep etti:

Tayfur Havutçu (Teşvik suçlamasıyla)

Ali Yıldırım (Örgüt ve şike suçlamasıyla)

Şekip Mosturoğlu (Örgüt, şike ve teşvik suçlamasıyla)

İlhan Ekşioğlu (Örgüt ve şike suçlamasıyla)

İbrahim Akın (Şike ve teşvik suçlamasıyla)

İskender Alın (Şike ve teşvik suçlamasıyla)

Mecnun Otyakmaz (Örgüt ve şike suçlamasıyla)

Korcan Çelikay (Şike suçlamasıyla)

Mehmet Yıldız (Şike suçlamasıyla)

Ümit Karan (Şike ve teşvik suçlamasıyla)

Yusuf Turanlı (Örgüt, şike ve teşvik suçlamasıyla)

Sercan Yıldırım (Teşvik suçlamasıyla)

Serdar Kulbilge (Şike suçlamasıyla)

Zafer Önder İpek (Şike suçlamasıyla)

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Aziz Yıldırım'ın Kaç Yıl Hapsi İstendi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement