Azerbaycan'dan Karabağ Göçmenleri İçin "Büyük Dönüş" Hazırlığı - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'dan Karabağ Göçmenleri İçin "Büyük Dönüş" Hazırlığı

Azerbaycan\'dan Karabağ Göçmenleri İçin "Büyük Dönüş" Hazırlığı

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Hasanov : "Hükümetimiz, toprakların işgalden kurtarılmasının sonrası için 'büyük dönüş' programı hazırlıyor"

26.07.2013 18:08

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı, Göçmen ve Mültecilerden Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Ali Hasanov, devletin, Yukarı Karabağ göçmenleri için topraklar işgalden kurtarıldıktan sonra "büyük dönüş" programı hazırladığını söyledi.

Ali Hasanov, resmi temaslarda bulunmak için Azerbaycan'a gelen Avrupa Birliği Güney Kafkasya özel temsilcisi Philippe Lefort ile yaptığı görüşmede, Yukarı Karabağ savaşı sonrasında topraklarını terkederek Azerbaycan'ın çeşitli bölgelerine yerleşen göçmenlerin durumu konusunda bilgilendirmede bulundu.

Hasanov, Azerbaycan hükümetinin bugüne kadar göçmenler için 5,4 milyar dolar para harcadığını, 78 yeni kasaba yaparak baraka ve vagonlarda yaşayan 150 bin göçmeni bu kasabalara yerleştirdiğini bildirdi.

Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından işgalinin bir çok nüfuzlu uluslararası kurum tarafından kınandığını hatırlatan Hasanov, bu kurumların Ermenilerden işgali sonlandırmasını talep ettiğini fakat Ermenistan'ın bu talepleri hiçe saydığını ve taleplerin kağıt üzerinde kaldığını vurguladı.

Yukarı Karabağ ve işgal altındaki diğer illeri bir gün mutlaka işgaldan kurtaracaklarını söyleyen Hasanov, "Hükümetimiz, toprakların işgalden kurtarılmasının sonrası için 'büyük dönüş' programı hazırlıyor. Ülkemizdeki yabancı ülkelerin temsilciliklerini, uluslararası kurumları ve devlet kurumlarını da bu programın hazırlanmasına dahil ettik" diye konuştu. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'dan Karabağ Göçmenleri İçin 'Büyük Dönüş' Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement