Azerbaycan'dan Filistin'e 5 Milyon Dolar Yardım - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'dan Filistin'e 5 Milyon Dolar Yardım

Azerbaycan\'dan Filistin\'e 5 Milyon Dolar Yardım

Azerbaycan yönetimi, Filistin halkı ve Kudüs'ün kalkındırılmasına yardım amacıyla 5 milyon dolar yardım taahhüdünde bulundu.

11.06.2013 17:30

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkelerinin dışişleri bakanlarının katılımıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen " Kudüs'ün Kalkındırılması ve Filistin Halkına Yardım" konferansında konuşan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Filistin'e 5 milyon dolar yardım yapacaklarını açıkladı.

Diğer İİT ülkelerini teşvik etmek amacıyla böyle bir taahhütte bulunduklarını söyleyen Memmedyarov, "ülkelerden beklenen tepkinin gelmediğini" belirtti. Konferans katılımcılarının birçoğunun Filistin'e yapılacak yardım meblağını belirleme yetkisine sahip olmayabileceğini ifade eden Memmedyarov, İİT Genel Sekreterliğinin her ülke ile bu konuda temas kuracağını kaydetti.

Azerbaycan'ın taahhüt ettiği yardımı basın mensuplarına değerlendiren Filistin Dışişleri Bakanı Riad el-Maliki, Azerbaycan'ın bu tutumunun dost ülke ilişkilerinin nasıl olması gerektiğine bir örnek olduğunu söyleyerek, "Filistin davasına sahip çıkan Azerbaycan yönetimine" teşekkür etti. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'dan Filistin'e 5 Milyon Dolar Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement