Aysel Tuğluk İmralı'ya Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Aysel Tuğluk İmralı'ya Gidiyor

Aysel Tuğluk İmralı\'ya Gidiyor

Aysel Tuğluk, Öcalan ile Avukat Olarak Görüşmek Üzere 5 Yıl Aradan Sonra İmralı Adası'na Gidecek.

21.09.2010 13:38  Güncelleme: 14:50

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Cengiz Çiçek, Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un yarın avukat sıfatıyla İmralı Adası'na giderek Öcalan ile görüşeceğini söyledi. Tuğluk'un İmralı'ya avukatlar Doğan Erbaş ve Aydın Oruç ile birlikte gideceği belirtildi.

Milletvekilliği düşen Tuğluk daha önce yaptığı açıklamada, avukat olarak İmralı Adası'na gitmek için Adalet Bakanlığı'ndan izin almasına gerek olmadığını belirterek, "Barış için Öcalan'ın görüşleri önemli. Önerilerini dinleyeceğiz görüşlerini paylaşacağız" demişti.

ÖNCEDEN SIK SIK GİDİYORDU

İmralı Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan Öcalan'ın ile daha önce sık sık avukat olarak görüşen Aysel Tuğluk'a 2005'te bir yıl yasak gelmiş, 2007 yılında milletvekili seçilmesinden sonra da bir daha adaya gitmemişti.

Kendisi gibi ömür boyu hapis cezasına hükümlü PKK'lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ve TİKKO üyesi Hakkı Alkan ile cezaevinde kalan Öcalan, her hafta çarşamba günleri avukatları, her ayın 2'nci ve 4'üncü pazartesi günleri de birinci dereceden yakınları ile görüşebiliyor.

DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aysel Tuğluk İmralı'ya Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement